ssd caching thinkpad yoga
- kirmakX6on
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
ssd caching thinkpad yoga
Mám ThinkPad Yoga, který má krom pevného disku ještě malý 15GB SSD disk. Pokud vím, správně by měl dělat SSD caching. Teď jsem ale zjistil v Computer Management, že je na něm OEM Partition. Takže...předpokládám, že dělá prd? Ví někdo, jak ho "aktivovat"?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ssd caching thinkpad yoga
Dulezite je, co o nem rika Intel RST. Vloz z nej screen.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- kirmakX6on
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
ok, takže nainstalovat intel rst 

- kirmakX6on
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
tak podle toho článku (díky za něj) se žádný čudlík "zrychlit" neukázal:
nicméně když kliknu na podrobnosti o tom ssd, tak je tam napsáno "disk data cache: enabled", tak nevím ? jede to nebo ne?
pokud by to nejelo, chápu to správně, že přepnout do RAID, což by asi byl důvod, proč to nejede (pokud to nejede), je možné jen po rozmontování noťasu?
nicméně když kliknu na podrobnosti o tom ssd, tak je tam napsáno "disk data cache: enabled", tak nevím ? jede to nebo ne?
pokud by to nejelo, chápu to správně, že přepnout do RAID, což by asi byl důvod, proč to nejede (pokud to nejede), je možné jen po rozmontování noťasu?
- kirmakX6on
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
aha, tak to disk data cache enabled asi znamená něco jiného, protože je to i u toho pevného disku. Hlavně jsem se ale díval do nápovědy té aplikace, jak jde zrychlení zrušit ...a v Performance by mělo k tomu být tlačítko ..není tam, tzn. zrychlené to není 

- kirmakX6on
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
tak to je luxusní článek, moc děkuji
..takže nakonec to půjde 

- kirmakX6on
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
tak jsem se dneska na to vrhl, ale zasekl jsem se na bodě "Připravte na mSATA SSD oddíl pro hibernační data", konkrétně na kroku 7 "Nastavíme novému oddílu id=84 (aby se jednalo o oddíl pro hibernaci a systém jej poznal) pomocí příkazu DISKPART> set id=84. Toto je velice důležité, jinak Rapid Start nemůže fungovat."
po nastavení ID mi je nahlášeno "The specified type is not in the correct format."
po nastavení ID mi je nahlášeno "The specified type is not in the correct format."
- kirmakX6on
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
tak myslím, že jsem to vyřešil. Kdyby někdo řešil stejný problém, tak doporučuji nejprve si nápovědu k dispart, hlavně k těm příkazům set id a create partition primary
problém byl v tom, že mám GPT disk, u kterého je nutné použít jiné ID. Že má člověk GPT je vidět po tom příkazu list disk
V návodu od intelu http://downloadmirror.intel.com/22647/e ... 20v1.0.pdf mají napsáno:
Když jsem tedy místo id=84 použil to id=D3BFE2DE-3DAF-11DF-BA40-E3A556D89593, tak to diskpart přijal. Doufám, že už na žádný problém nenarazím
Jinak, ještě jsem chtěl vidět, co ty různá id znamenají, našel jsem to na http://www.keil.com/forum/20919/curiosi ... -the-geek/
problém byl v tom, že mám GPT disk, u kterého je nutné použít jiné ID. Že má člověk GPT je vidět po tom příkazu list disk
V návodu od intelu http://downloadmirror.intel.com/22647/e ... 20v1.0.pdf mají napsáno:
Když jsem tedy místo id=84 použil to id=D3BFE2DE-3DAF-11DF-BA40-E3A556D89593, tak to diskpart přijal. Doufám, že už na žádný problém nenarazím

Jinak, ještě jsem chtěl vidět, co ty různá id znamenají, našel jsem to na http://www.keil.com/forum/20919/curiosi ... -the-geek/
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pred celou nastoupenou zakladnou chvalim tvoji samostatnost 

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Zpět na “Problémy s hardwarem”