Ahoj,
ve dva roky starém PC mám základovku MSI B75MA-E33. Už od pořízení musím před zapnutím PC odpojit externí disk, jinak se nenabootuje, ale ani se nemůžu dostat do BIOSu. Objeví se klasicky obrazovka logem MSI, ale když zmáčknu DEL, TAB nebo F11, nic se nestane a obrazovka sama nezmizí nikdy. Dříve se tam objevovala černá obrazovka s bílým písmem, kde byly vypsané oba disky a dole Press F11 to Boot menu, Press DEL to enter setup, ale na F11 se nestalo nic a na DEL se akorát dole objevilo Entering setup... a to už tam bylo navždy. Když zapnu PC bez připojeného disku, vše je naprosto normální, i do BIOSu se dá dostat. Ať si hraju s boot nastavením jak chci, problém přetrvává (i když dám na první místo interní disk a zbytek smažu). BIOS není aktuální (v 1.2, aktuální je 1.7), ale když jsem chtěl updatovat, v návodu na flashování od MSi jsem našel toto
Micro-Star assumes no responsibility for any damages resulting from improper use or lack of technical expertise.
WARNING!!!!!
DON'T FLASH WHEN YOUR SYSTEM IS RUNNING FINE!!!!
DON'T FLASH IF YOU DON'T KNOW WHAT YOU ARE DOING!!!!
chtěl jsem se mimo jiné zeptat, jaká jsou skutečná rizika, když budu postupovat tak, jak je tam popsáno?
Delší dobu jsem tohle nijak neřešil, ale teď plánuju koupi SSD a bojím se, že když ho připojím, stane se to samé a nenabootuju, dokud ho nevyndám. Tím spíš, že tam budu mít systém.
Děkuji předem za jakoukoli radu, jak se toho zbavit.
MSI B75MA-E33 - problém s bootováním Vyřešeno
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: MSI B75MA-E33 - problém s bootováním
Kdyz provedes clear CMOS, do BIOSu se pote dostanes i s pripojenym diskem.
Flesuj radeji tou utilitou v BIOSu s odpojenym ext. diskem.
Flesuj radeji tou utilitou v BIOSu s odpojenym ext. diskem.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Re: MSI B75MA-E33 - problém s bootováním Vyřešeno
Nakonec nebudu muset dělat ani jedno. Nechtělo se mi vyndávat CMOS baterku, protože bych musel vyndat grafiku nejdřív. Ale napadlo mě připojit jinej exterňák a jde to. Takže je stačí vyměnit, tenhle byl asi vadný už z výroby.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4414
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06