Zřejmě odešel harddisk

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Humpfrey
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zřejmě odešel harddisk

Příspěvekod Humpfrey » 26 srp 2015 17:53

Pokazil se mi harddisk a tak jsem ho rozdělal a podle návodu odsekl (nemám bezprašnou místnos). Poté asi den jelo vše zase v pořádku. Najednou se stalo něco jako když se ukončí proces explorer.exe ale nemohl jsem jít do ctlr + alt + del. vypl jsem ted pc na tvrdo a po zapnuti mě nahlasil chybu. - Your pc needs to be repaired. (v aptio setup utility se mi harddisk zobrazoval). Skusil jsem dat instal. medium s windowsem a přišlo mi divné že se načítá asi 40 minut. Vše tam bylo hodně zasekané. Dal jsem automatic repair ale napsalo mi to že počítač nemohl být opraven. Řekl jsem si že skusím windows nainstalovat ale čekal jsem asi 2 hodiny a jediné co instalace udělala bylo už jen načitaní a poté černá obrazovka. Skusil jsem další 2 systémy (WIN 7 ultimate a home premium) ale bez výsledně. Pořád jen načítaní na černé obrazovce. Je pravděpodobné že selhal harddisk a pomůže koupě nového nebo je to něčím jiným když to jednou jelo sice spomaleně ale poté už ne ? Díky za odpovědi.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Zřejmě odešel harddisk

Příspěvekod petr22 » 26 srp 2015 18:04

"tak jsem ho rozdělal a podle návodu odsekl"

Hlavy zaseknute do plotny = disk na vyhozeni.

Obavam se ze ty hodiny stravene pokusy o instalaci Windows byly zbytecne, ten disk uz nema sanci fungovat spravne, to odseknuti je dobre maximalne k zachrane dat, reseni je jedine koupit novy disk. Tenhle disk je vadny od te chvile, kdy se zasekl (kdyby se to jeste nekdy stalo - sekle hlavy jde odseknout i bez otvirani disku, staci s nim poradne bacit hranou o stul z te strany co je osa otaceni hlav).

Humpfrey
nováček
Stav:

Příspěvekod Humpfrey » 26 srp 2015 18:09

Tak díky :) 100% až si pořídim nový harddisk nepokazí se instalace zase ?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 26 srp 2015 18:16

Urcite ne, vse co popisujes jsou priznaky vadneho disku.

Jakmile se disk zasekne a musi se rucne odseknout, uz je povrch navzdy poskozeny - z takoveho disku je obvykle nejlepsi jen prekopirovat co nejvic dat nekam jinam a vyhodit ho. Kdybys na nej pustit test, bude na nem velke mnozstvi neopravitelnych chyb cteni.

Zpět na “Problémy s hardwarem”