Ahoj,
mám nový notebook Lenovo IdeaPad G50-45 (CPU: AMD 8-6410-2GHz, SSHD: 1T+8G, RAMka: 4Gb, cena kolem 10 000,-CZK).
Před rokem jsem si kupovala ten samý, bohužel jsem ho dávala na začátku prázdnin na reklamaci a před týdne mi přišel dobropis z reklamace, že nelze opravit, tak jsem si pořídila nový, úplně ten samý - vyhovoval mi (běžné uživatelské činnosti).
No, nový mám doma asi týden, ale nejsem si jistá s výdrží baterky (cca 2,5 - 3 hodiny, spíše 2 - 2,5). Po zapnutí, co jsem měla 100% mám asi po čtvrt hodine, "jen" 80% (byla jsem pouze na mailu, FB,..). Bohužel si nepamatuji výdrž u toho předchozího, ale vím, že mě to nezarazilo a neřešila jsem to.
Baterie je čtyř článková 4 cell - výrobce uvádí 3,5 - 4 hodiny.
Mám no nějak řešit nebo je to naprosto normální?
Díky za odpověď
Výdrž baterie - 4 cell
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výdrž baterie - 4 cell
Nová baterie potřebuje několik nabití než dosáhne plné kapacity.Není potřeba to řešit .Je potřeba dodržovat určité zásady při péči o akumulátor.Výrobce uvádí vždy větší výdrž,než lze v reálu dosáhnout.
https://wmmania.cz/clanek/jak-spravne-n ... -zarizeni/
https://wmmania.cz/clanek/jak-spravne-n ... -zarizeni/
Re: Výdrž baterie - 4 cell
Dřív se třeba u mobilních telefonů nová baterie "formovala", to se dělalo tak že se mobil nabil a nechal zapnutý, dokud se vybitím sám nevypnul. Třikrát za sebou. U dnešních modernějších akumulátorů by to už nemělo být potřeba, ale nic tím nezkazíš.
Odběr počítače může při různých činnostech dost kolísat (webový prohlížeš je velmi náročná aplikace, zvlášť na hrůzách typu FB), u notebooku obzvlášť, takže by bylo dobré najít někoho se stejným typem a stejným softwarem, a porovnat to s ním, jak dlouhou dobu vydrží. Můžeš mít samozřejmě také smůlu na nepovedenou baterii, občas se nějaký vadný kus vyskytne.
Odběr počítače může při různých činnostech dost kolísat (webový prohlížeš je velmi náročná aplikace, zvlášť na hrůzách typu FB), u notebooku obzvlášť, takže by bylo dobré najít někoho se stejným typem a stejným softwarem, a porovnat to s ním, jak dlouhou dobu vydrží. Můžeš mít samozřejmě také smůlu na nepovedenou baterii, občas se nějaký vadný kus vyskytne.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2417
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 21:08
-
-
- 3
- 2342
-
od p3v4x