Zdravím,
při čištění monitoru od prachu vlhkým hadříkem se pravděpodobně dostala voda nebo vlhkost za spodní rámeček monitoru - monitor jsem nečistil já, tak přesně nevím jak to probíhalo, každopádně po nějaké chvíli po čištění se v dolní části monitoru začaly objevovat černé kruhové fleky a mapy. Menší černé kruhy se postupně do druhého dne zmenšily, ale ten nejvetší je na monitoru stále. Půjde monitor ještě nějak zachránit?
Voda/vlhkost v monitoru - černé fleky
Voda/vlhkost v monitoru - černé fleky
PC - Intel Core i5-6500 / Gainward GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 / ASRock B150M PRO4 / Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4 / Be quiet! Pure Power 9 CM 500W / CoolerMaster Centurion Silencio 352 Matte / BenQ GW2470H / Windows 10
Re: Voda/vlhkost v monitoru - černé fleky
To nebyl vlhky hadrik, ale hadrik ze ktereho tekla voda proudem a monitor byl velmi pravdepodobne pritom vzhuru nohama, navic mi jeste prijde ze na ten spodni okraj nekdo velmi silne tlacil.
V kazdem pripade ten LCD panel je temer urcite na vyhozeni.
Skus ho strcit na par hodin do trouby pri 50 stupnich, jestli se neco zmeni.
V kazdem pripade ten LCD panel je temer urcite na vyhozeni.
Skus ho strcit na par hodin do trouby pri 50 stupnich, jestli se neco zmeni.
Taky jsem si říkal, že z toho hadříku musela téct pořádně voda, jinak by se to tam takhle nemohlo dostat. Co vím, tak monitor měl stát při čištění normálně na stole, takže vzhůru nohama nebyl, spíš si myslím, že tam ta voda nějak postupně navzlínala.. Díky za radu, za pokus to asi stojí.
PC - Intel Core i5-6500 / Gainward GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 / ASRock B150M PRO4 / Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4 / Be quiet! Pure Power 9 CM 500W / CoolerMaster Centurion Silencio 352 Matte / BenQ GW2470H / Windows 10
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
A kdo ti jako bez tvého dovolení čistí takovým destruktivním způsobem monitor?Jinak s takovým flekem se můžeš jít leda tak vyfotit a pořídit nový panel.
"A kdo ti jako bez tvého dovolení čistí takovým destruktivním způsobem monitor?"
Politicky nevhodna otazka. V kazdem pripade je to vzdy tvoje vina
Politicky nevhodna otazka. V kazdem pripade je to vzdy tvoje vina

No je to PC rodičů a monitor čistila máma, nechápu jak to mohla takhle čistit.. Jinak s tou troubou to asi moc nepůjde, nějak mi nedošlo, že ten monitor má 24'', to se do trouby jen tak nevejde :)
Nemusi se tam vejit cely, trouba muze byt otevrena.
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Skusit to muzes taky, ale princip je stejny.
Porad mi ale prijde ze ten spodek je promakly jako kdyby to nekdo chytil rukou za okraj a prstem zatlacil na displej.
Jde o to, jestli zmizi i ten cerny flek.
Porad mi ale prijde ze ten spodek je promakly jako kdyby to nekdo chytil rukou za okraj a prstem zatlacil na displej.
Jde o to, jestli zmizi i ten cerny flek.
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
V tom druhém videu je to o něco složitější..Musí to rozebrat.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Rozebrání vypadá už docela složitěji, do toho bych se radši nepouštěl. Zkusím to nějak vysušit, buď v té troubě nebo podle toho prvního videa. Jinak na těch videích vypadají ty monitory jako když jsou v nich prostě kapky vody, nikde jsem tam neviděl takový pravidelný černý kruh, jako je v tomto případě.
petr22: Na fotce to není tak dobře vidět, ale při pohledu zblízka je patrná taková pravidelná bílá záře kolem všech těch černých fleků a kruhu, takže to na první pohled může vypadat jako kdyby na to někdo v těch místech tlačil.
petr22: Na fotce to není tak dobře vidět, ale při pohledu zblízka je patrná taková pravidelná bílá záře kolem všech těch černých fleků a kruhu, takže to na první pohled může vypadat jako kdyby na to někdo v těch místech tlačil.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3078
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2025 14:01