Zdravím,
trocha som vylepšoval starý počítač a vyskytol sa mi problém s použiteľnou pamäťou. V doske mám osadných 6GB z čoho mi systém ukazuje použiteľné iba 2GB(necelé). BIOS mi ukazuje všetky tri moduly a WIN mi v podstate ukazue tiež celých 6GB, len s tým že použiteľných je len 2GB. Skúšal som cez "msconfig" vo WIN nastaviť všetku pamäť ale nechce mi uložiť nastavenia a po zapnutí mám vždy iba tie 2GB.
PC:
Doska: Asrock 980DE3/U3S3
RAM: Zeppelin 2GB DDR3 1333MHz (3x)
CPU: AMD Athlon II x4 630
GPU: Nvidia GeForce GT640 1GB DDR5
WIN: Windows 7 Ultimate x64
PS: Nová je len zakl. doska a disk, ostatné komponenty som používal do teraz na mojom PC a išli v poriadku a sú 100% funkčné.
Použiteľná pamäť
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Použiteľná pamäť
Pokud máš manuál k nové základní desce podívej se na osazování paměti do jednotlivých slotů. To může být ten problém, případně pokud máš osazeny RAM různých výrobců, tak je ZD odmítá podporovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Všetký moduli sú rovnaké a to ZEPPELIN 2 GB DDR3 1333MHz CL9 GOLD, skúšal som ich aj premiestňovať v slotoch. Tiež som jednu odobral a vložil som dve do slotov A1 a B1 kvoli podbore Dual Channel, čo je možno vodítko pretože v BIOSe mi ukazuje len Single Channel memory mod. Tie RAMky (6GB) som mal už na dvoch zakl. doskách v takejto zostave a vždy mi to išlo. Ale možno to teda robí windows aj keď som sa s tým ešte nestretol. Skúšal som aj nové RAMky z môjho duhého PC (Kingston 16 GB KIT DDR3 1600 MHz CL9 HyperX Savage Series) z ktorých mi zobralo niečo cez 3GB a taktiež Single Channel memory mod.
Když necháš v PC vždy jen jednu RAM, tak se zapne při každé z nich?
Děkuju za vaše názory a rady. 

Zapne sa pri každej, RAMky sú v poriadku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 2482
-
od miroslat
Zobrazit poslední příspěvek
07 říj 2024 23:41