Cvaknutí a vytuhnutí PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

unitak
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Cvaknutí a vytuhnutí PC

Příspěvekod unitak » 21 zář 2015 17:37

Ahoj,
poslední 2 dny se mi stává docela nepříjemná věc, že mi z ničeho nic jako cvakne/lupne něco v PC, počítač se jakoby vypne, ale obraz zůstane zaseklý a stále ho mám na monitoru. Jednou mi to hodilo nějaké blackscreen kde bylo napsáno něco jako boot failure a pak jsem tam měl jednou bluescreen, kde jsem bohužel nestihl nic přečíst, protože se pak PC vypl úplně. Mám takové podezření, že to bude asi HDD, který je na cestě do věčných lovišť. Nějaké rady jak to oveřit, případně nasměrování, co jiného by to mohlo být? Problém s identifikováním cvakání je v tom, že to někdy udělá za 10 min od spuštění PC a někdy po několika hodinách a mít ucho pořád u PC, které leží metr vedle mě na zemi, tj. trochu nereálné.

Díky za jakoukoliv radu co by to mohlo být, případně jak to ověřit.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Cvaknutí a vytuhnutí PC

Příspěvekod Uziv00 » 21 zář 2015 17:44

HDTune a crystal disc info.

MrVoltz
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod MrVoltz » 21 zář 2015 17:45

POKUS SE ZAZÁLOHOVAT VŠECHNA DŮLEŽITÁ DATA, DOKUD TEN PC ALESPOŇ TROCHU FUNGUJE!!!!
Opravdu, jde tu o každou minutu, při příštím zapnutí to už nemusí neběhnout vůbec a nezbyde ti, než zaplatit několik tisíc nějaké firmě, co se specializuje na obnovu dat.

Potom, co budeš mít data zálohovaná, dej sem log z CrystalDiskMark.

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 21 zář 2015 18:14

Jestli se to stává častěji a častěji, tak bych opravdu radši začal tou zálohou dat, a teprve potom testoval disk jestli jak zle na tom je. Nejlepší by bylo provést to v jiném počítači, ne přímo v tom kde dělá problémy.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

unitak
nováček
Stav:

Příspěvekod unitak » 21 zář 2015 18:30

Zálohováno mám vše na druhém disku a to nejdůležitější i na flashce. Zatím přikládám screen z hd tune. Teď dělám ještě error scan, kde je zatím vše zelené po cca větší polovině testu. Zbytek dodán jak jen to půjde po skončení error scanu.
Přílohy
Výstřižek.JPG

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 zář 2015 18:40

Tys ten disk usmazil - podivej se na ty teploty. To co odchazi bude nejspis lozisko motoru.

Mas v PC nejake ventilatory? Funguji?

unitak
nováček
Stav:

Příspěvekod unitak » 21 zář 2015 18:47

Mám vepředu velkou 15cm turbínu, které fučí přímo na disky. Pak samozřejmě na cpu a gpu a vzadu mám 12cm ventilátor..řekl bych, že airflow je tam dobré, bohužel je pc umístěn tak nešťastně v rohu a navíc je nad ním polička, takže vzduch nemá moc kam odcházet...

Dodatečně přidáno po 3 minutách 2 vteřinách:
Nechápu, jak je možné, že tam mám takové teploty...Schválně jsem teď oddělal bočnici a vše je na dotek řekl bych studené...jen grafická karta trochu hřeje, ale disky a chladič CPU jsou úplně studené.

Dodatečně přidáno po 43 minutách 25 vteřinách:
Tak uz pisu z mobilu....pc se vypl pak blackscreen a disc read error ocurred...takze je asi jasne ze to byl disk. Muzete lock. Dik vsem

Zpět na “Problémy s hardwarem”