Některé hry nefungují na doporučeném HW

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Gunguy
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Některé hry nefungují na doporučeném HW

Příspěvekod Gunguy » 05 říj 2015 22:30

Ahoj

Mám sestavu

AMD, FX-Seria X8 8320 Processor BOX, soc. AM3+
ASUS R5230-SL-2GD3-L 2GB/64-bit, DDR3, DVI, VGA, HDMI
Kingston DDR3 8GB 1600MHz CL11 KVR16N11/8 (2x8)
ASRock 970 PRO3 R2.0/ AMD970+SB950/ AM3+/ DDR3 2100 (OC)/ ATX

což by mělo být doporučené nebo skoro jako doporučené pro hry jako FAR CRY 4 nebo RYSE SON OF ROME, ale obě hry mi jdou trhaně, farcry jsem trochu zprovoznil upravou gameproperties ale stále to není to, co by mělo být.... podobný problém jsem měl u Life is Feudal, ale tam to bylo ovladači které nebyly ještě nainstalované, LIF má podobné HW nároky ale jede normálně.

Mátě někdo zkušenosti s řešením, nebo nějaký nápad proč? Pc je nově sestavené, HDD místa dost, a ovladače by měli být aktuální, a jednotlivé komponenty kompatibilní.

Dík

Vašek

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Některé hry nefungují na doporučeném HW

Příspěvekod petr22 » 06 říj 2015 00:30

Podle me je hlavni problem v nepomeru vykonu procesoru a graficke karty - mas hodne vykonny procesor a k nemu tu nejhorsi a nejmene vykonnou grafickou kartu, co jde koupit.

Jedine reseni je poridit kartu ktera vykonove odpovida procesoru - napr. GTX 960 (ale je 6x drazsi nez ta co mas ted).

Gunguy
nováček
Stav:

Příspěvekod Gunguy » 09 říj 2015 12:36

Tak jsem včera koupil tuto gtx 960 http://www.czc.cz/gigabyte-gv-n960wf2oc ... 82/produkt, dal ovladače a při spuštění hry (nechci vypadat jakon notorický hráč ale na něčem to zkusit musím) far cry 4 to při načítání zrestartuje počítač.

Po přeinstalu na win 10 to nejdřív naběhlo až do menu ale hlásitlo to pád nějakého ovladače a podruhé se to opět restartovalo. Mám zdroj 600W

Může to být zdrojem?

Liqui
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Liqui » 09 říj 2015 13:33

To záleží co je to za zdroj (značka). Také to může být tím že se počítač přehřívá. Když zapneš Far Cry 4 raději zkontroluj teploty procesoru a grafické karty (třeba v programu HW info)

TeIkQ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod TeIkQ » 09 říj 2015 14:41

máš nainstalované aktuální ovladače u té nové grafické karty ? nejaktuálnější ovladače najdeš na stránkách výrobce, na CD bývají zastaralé.

Ty teploty si zkontroluj programem HW Monitor: http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

zapni nějakou náročnější hru, a zkontroluj teploty.

samozřejmě musíš mít zdroj který utáhne všechny komponenty, v opačném případě by některý komponent,nemusel pracovat tak jak má.
A.E „Kdybych měl k dispozici hodinu na zvládnutí problému, na kterém by závisel můj život, strávil bych 40 minut jeho studiem, 15 minut jeho analýzou a 5 minut jeho řešením.“

Gunguy
nováček
Stav:

Příspěvekod Gunguy » 11 říj 2015 15:44

No, značka je to příšerná, silenzio power ale když jsem měřil occiloskopem napěntí co jde na kartu tak jsem žádný úbytek při pádu nezaznamenal ani na 200ms na políčko.

Zkoušel jsem provizorně dva zrdoje ale ten starodávnej co mám šel jen do velkýho konektoru na desku, ty čtyři vedle musely být z toho co tam mám takže jsem asi moc neulehčil.

Teploty jsem neměřil, to je pravda ale tím to nebude padne to při startu hry vždy ve stejnou chvíli.... halvně karta má dva větráky které opravdu funí.

Ovladače jsem žkoušel nejnovější a i starší (nVidia měla nějaké problémy prý)

Procesor by měl být také v pohodě, protože se starou kartou Farcry jela ale trhaně.

Problém je v tom, že jsem měl štěstí v neštěstí, nakoupil jsem s platbou předem na shopu www.alexa.cz, který nedávno zmizel a okradl hromadu lidí, přičemž nejspíš prodávali nějaký šmejd.

Na procesoru jsem musel měnit větrák který byl hlučný, snad to byla jediná závada.
Na desce blbe USB3.0 snad je to jediná závada.
Stará grafika byla bez závad.

Může to být deskou?

Mám zkoušet prohazovat RAMky?

Dík

Vašek

Zpět na “Problémy s hardwarem”