Range extender výpadek signálu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Deagl8
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Range extender výpadek signálu

Příspěvekod Deagl8 » 21 říj 2015 15:49

Ahoj,

potřeboval bych poradit s mojí aktuální situací. Pořídil jsem si nový stolní PC a protože můj PC je v jiném patře než můj wifi-modem EVW3226 od UPC, tak jsem záležitost řešil wifi extenderem a koupil si od Edimaxu BR-6208AC (chtěl jsem zároveň posílit wifi signál v horní patře). Signál v horním patře chytám na 90-100% což je super, problém je v tom, že ztrácím pakety a skáče mi latence.

Zkoušel jsem spoustu věcí, nastavovat statickou IP na extender, postavil extender hned vedle wifi-modemu, zkusil mód WISP, ale prostě ztráta tam pořád je. Jde mi o to, že když hraju nějakou hru, vyskočí mi jednou za 10min na 10sekund latence nebo se mi to na těch pár sekund úplně odpojí. Když pinguju svůj wifi-modem z extenderu ztratí se mi třeba 5 paketů z tisíce odeslaných a maximální latence je třeba někde na 1000ms. Ping z wifi-modemu na IP googlu funguje bezproblémově a neztratí se ani jeden paket. Takže chyba musí být mezi extenderem a wifi-modemem. Nemáte někdo nějaký nápad? Bohužel propojit to kabelem nemůžu, muselo by se hodně vrtat.

Myslel jsem si, že to bude tou vzdáleností a taky tím, že mám prostě tlustý panelový zdi, ale je přece blbost, že se to ztrácí i když je to hned vedle toho.

Díky za každou radu!

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Range extender výpadek signálu

Příspěvekod petr22 » 21 říj 2015 16:06

Ja doporucuji hodne vrtat - vysledek stoji za to a je naprosto spolehlivy a vyrazne rychlejsi.

Tech wifi siti tam muze byt vic a mohou se navzajem rusit - chtelo by to skusit jine kanaly. Nicmene je to wifina - to je nespolehlive uz z principu, tech siti tam mohou byt desitky nebo i stovky okolo. Dneska ma wifinu kde kdo.

Co se tyce prenosu kdyz jsou zarizeni tesne vedle sebe - zrovna v tomto pripade to bude spatne vzdycky, dej to aspon 1 metr od sebe.

Deagl8
nováček
Stav:

Re: Range extender výpadek signálu

Příspěvekod Deagl8 » 21 říj 2015 22:00

Díky za reakci, nutno říct, že bydlím vedle sídliště a těch wifin na 2,4Ghz tu je fakt mraky. Ještě zkusím nějak skloubit 5Ghz pásmo, mělo by to fungovat, ale z nějakého důvodu nevidím SSID. To by mělo problém vyřešit ne? 5Ghz v mém okolí nikdo nemá a najít 2,4Ghz pásmo, kde nikdo není je u mě nemožné.

Jinak ty výpadky sou náhodilé, ale cca po 10min s průměrnou latencí 50ms. Po hodině používání začnou skákat hrozná čísla jako 500-1000ms, pak pomůže zase na chvilku reset range extenderu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozšírenie signálu Wi-Fi
    od cobr4in » 18 srp 2024 19:50 » v Sítě - hardware
    2
    3051
    od cobr4in Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 22:19
  • Vypadnutí signálu do monitoru
    od Vila de Este » 23 pro 2024 21:52 » v Problémy s hardwarem
    7
    3026
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    24 pro 2024 11:45
  • Jak změřit kvalitu signálu na iOS a Abdroid
    od teichmann.ondrej » 20 pro 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    2620
    od teichmann.ondrej Zobrazit poslední příspěvek
    20 pro 2024 20:07

Zpět na “Problémy s hardwarem”