Ahoj, mám nový počítač kde je zakl.deska od gigabyte. Při zapnutí PC místo loga windows 10 naskočí logo Gigabite Extra Durable.
Šel jsem do BIOSU a vypnul jsem tam jednu možnost (teď nevím přsně název ale bylo tam myslím logo to fullscreen). Tohle jsem vypnul.
Docílil jsem toho že při startu se klasicky už neobjevilo logo Gigabyte ale pouze megatrends a poté jak načítá windows tak už tam to logo je.
Akorát já chtěl to, že při startu pc zustane logo gigabyte a poté jak má načítat windows 10 tak tam bude to logo a ne znovu logo gigabyte.
Nevíte co mám ve biosu vypnout, přepnout abych toho tak docílil ? bootovaní mám nastaveno na SSD kde je windows.
dík
Logo Windows 10 při startu PC
Re: Logo Windows 10 při startu PC
Bylo by to mozne vyfotit?
Pri startu Windows se nemuze zobrazovat logo Gigabyte.
Pri startu Windows se nemuze zobrazovat logo Gigabyte.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ideálně nahrát, Logo Gigabyte se zobrazuje při POSTu a pak už je to v režii Windows.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Špatně jsem se asi vyjádřil
1. Spustím PC
2. Zobrazí se klasická BIOS obrazovka kde je ve spodní části nabídka f2 - apod a uprostřed logo Gigabyte.
3. Obrazovka skončí a naskočí načítání windows, dole je to kolečko které načítá a uprostřed logo Gigabyte - poté klasicky načte windows.
Já udělal to, že jsem šel do biosu do nastavení a vypnul položku - Logo Fullscreen mode a dal jsem to na disabled
To zpusobílo tohle
1. spustím pc
2. naskočí logo american megatrends
3. naskočí klasické načítání windows, uprostřed logo windows a dole to kolečko které načítá
tzn. v tomto případě vše funguje, akorát zase místo gigabyte při startu pc je vidět american megatrends
1. Spustím PC
2. Zobrazí se klasická BIOS obrazovka kde je ve spodní části nabídka f2 - apod a uprostřed logo Gigabyte.
3. Obrazovka skončí a naskočí načítání windows, dole je to kolečko které načítá a uprostřed logo Gigabyte - poté klasicky načte windows.
Já udělal to, že jsem šel do biosu do nastavení a vypnul položku - Logo Fullscreen mode a dal jsem to na disabled
To zpusobílo tohle
1. spustím pc
2. naskočí logo american megatrends
3. naskočí klasické načítání windows, uprostřed logo windows a dole to kolečko které načítá
tzn. v tomto případě vše funguje, akorát zase místo gigabyte při startu pc je vidět american megatrends
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
No a problém je kde? POST proběhnout musí, leda že by deska uměla zobrazovat uživatelský obrázek při POSTu.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Problém je ten, že chci při startu pc vidět logo gigabyte a ne megatrends.
Kdybych nastavil aby se zase zobrazovalo gigabyte při startu, tak by se to zobrazovalo i při načítání windows místo loga windows...
Zde je video
Kdybych nastavil aby se zase zobrazovalo gigabyte při startu, tak by se to zobrazovalo i při načítání windows místo loga windows...
Zde je video
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
to si nejsem jistej, jestli se dá nějak odděleně nastavovat
prostě buď je logo výrobce desky po zapnutí počítače i při spouštění windows, nebo neni nikde... u starejch desek ale bylo logo výrobce jenom po zapnutí počítače... každopádně - to něčemu vadí?
dyť je to jenom logo, co je navíc vidět jenom pár sekund 

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Tak nevadí to, ale zajímalo mě to proč to tak je. Jedině že tu volbu vypnut a necham tam to american megatrends a bude tam to logo windows.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7805
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30