Dobrý den,
můj již 10 let starý PC, který až do dnes fungoval bez potíží mi předevčírem začal stávkovat. Po spuštění se vždy obraz sekne v BIOS POSTu a odmítá bootovat OS, nedá se dostat ani do BIOSu, neodpovídá na stisk kláves. Žádná chyba a žádné pípání, jen zamrzlý obraz
Zvláštní je, že po tvrdém vypnutí zůstává být napájena myš a klávesnice (svítí). Nevím, jestli to má souvislost s problémem nebo je to po tom vypnutí na tvrdo normální.
O jaký komponent by se mohlo jednat? Špatná deska? RAMky?....
Nechce se mi platit drahý servis, tak jsem se chtěl zeptat tady.
CPU: Intel Core2 Duo E4300, GPU: Geforce 8600GT, Deska od Asusu
Předem děkuji za případné rady.
S pozdravem Adam Z.
Bios post
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Bios post
Nech v PC jen základná desku s procesorem, jednu RAM a pokud nemáš GK integrovanou na základní desce tak i tu. Ostatní odpoj a to datové i napájecí kabely (disky, mechaniky ap. Pokud PC nenaběhne s chybou na monitoru, je jedna z připojených součástí vadná. Zkusit druhou RAm, máš-li dvě, místo původní. Pokud máš náhradní GK, tak v dalším kroku zkusit vyměnit itu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Bios post
Tak problém je vyřešen, alespoň prozatím. Udělal jsem to tak, jak jste mi psal - Odpojil jsem HDD, mechaniku a jednu RAMku a po zapnutí se opravdu zobrazila chyba, to samé s druhou RAMkou. Zkusil jsem znovu připojit HDD a OS se normálně načetl, takže netuším, v čem byla chyba ale každopádně děkuji, kdyby něco, tak se ještě ozvu.
Adam Z.
Adam Z.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 1568
-
od Stenatko