Ahoj, noťas už mám pátým nebo čtvrtým rokem a 2 roky po záruce (samozřejmě) začal blbnout. Každý půl rok bohužel musím vyměňovat nabíječku, jelikož potřebuji silnější a silnější. Mám zatracený Acer Aspire 5741G. Vždy, když hraji nebo jsem prostě volně při internetu, tak když mám baterku, začnou mi blikat všechny kontrolky a pc se nenabíjí. Když nemám baterku, tak se samozřejmě vypne. Každým půl rokem jsem to řešil novou nabíječkou, jenže už mě to nebaví.
V opravně to taky bylo (několikrát), když jsem se pokusil to otevřít, ale pak jsem to neposkládal zpět. Dal jsem to tam, zaplatil 2k za výměnu vnějšího dolního krytu, to se stalo jednou a pak několikrát, když jsem přišel se stejným problémem, řekl, že je to v pořádku, jenže za týden to začalo opět. Jednou mi kamarád doporučil i to, že mám dát telefon daleko od notebooku, to taky asi na 3 hodinky fungovalo, ale opět stejná písnička. Opravdu už nevím, čím to může být.
Jedna věc, která tomu pomáhá je má chládící podložka, jenže když zapnu hru, tak se to stejně po čase vypne.
V noteboocích se moc nevyznám, nenapadá mě, čím to může být. Možná uvolněná pasta na procesoru nebo fakt špatné chlazení? Já fakt nevím.
Neustále vypínání ntb
Re: Neustále vypínání ntb
Urob screen s teplotami a hod ich tu
CPUAMD RYZEN 3600 XT
GKGTX 1660
RAM16 Gb G.SKILL 3600 Mhz RGB
MBTOMAHAWK B550 RGB
SSDSamsung 850 EVO 250GB
HDD1TB SEGEATE 7200 RPM
HDD 22 TB WD 7200 RPM
ZDROJCorsair AX 1200i Platinium
SKRINAMSI LIQUID 360R
GKGTX 1660
RAM16 Gb G.SKILL 3600 Mhz RGB
MBTOMAHAWK B550 RGB
SSDSamsung 850 EVO 250GB
HDD1TB SEGEATE 7200 RPM
HDD 22 TB WD 7200 RPM
ZDROJCorsair AX 1200i Platinium
SKRINAMSI LIQUID 360R
kerubin píše:Urob screen s teplotami a hod ich tu
► Zobrazit spoiler
Teploty bez zátěže nám jsou na nic. Zkus to pod zátěží (OCCT+ FurMark např).
Celkově značka ACER je nanic. Nemaj tam tolik věcí dořešených. Ale pokud mluvíš že ti při hrách spadne celý ntb. Tak to bude velkými teploty. a že skratuje nabíječka tam bude něco špatného na základce nebo kdekoliv. Nejradši by bylo si koupit jiný notebook. Ale ne značku ACER. + četla jsem si stránky . v ACERu některých modelech jsou takzvané ''kurvítka,,
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To neni o Aceru, ale spotrebni elektronice
Odesláno z mého Nexus 5 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého Nexus 5 pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
100% souhlas, nevím co furt všichni mají s Acerem, MSi řady GE je snad ještě větší plečka...
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ono čekat od notebooku za tak nízkou cenu, že bude kvalitní je dost padlé na hlavu, a je uplně jedno, jestli je na tom Logo ACERu, Lenova, nebo HP nebo kdokoli jiný. Navíc bezolovnatý cín tomu mnoho nepomůže... A AngelikoB, jak píšeš "kurvítka" jsou dnes téměř ve všem a ACER, ASUS nebo kdokoli jiný si v tom můžou podat ruce...
Tedy jak zaznělo, začni zkontrolováním těch teplot, na které to vypadá nejpravděpodobněji, pak se uvidí.
Tedy jak zaznělo, začni zkontrolováním těch teplot, na které to vypadá nejpravděpodobněji, pak se uvidí.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Tak kdyby bylo kurvítko v ASUS
. Tak mi asi noťas už klekne . jelikož ho mám přes dva roky
. Nepřehřívá se nic.. A + ještě má moje babička noťák asus z NVIDII . 6 let bez opravy bez všeho. A stále pořád jede ! 

- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Prosimtě nech toho OT, mám tu několik notebooků v okolí starších 5 let a představ si, jsou mezi nimi i ASUSy, ACERy, FcS, Thinkpady, Sony Vaio atd. Na druhou stranu spousta jich už letěla do koše... Na základě jednoho kusu (pardon, dvou) nejde dělat závěry... Tedy nic to nedokazuje, navíc pokud se nepletu, tak konkrétně ten tvůj ASUS už byl v servise kvůli tomu, že odešla RAMka a disk, nebo co to bylo...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Tak jsem to zkusil a zjistil, že už mi to nejede ani na baterce a začnou blikat kontrolky. Pak se vypne a ani nenabije.
Zkoušel jsem i ten program OCCT, dal jsem si CPU na 5 minut, v 2:30 mi to vyplo. Teploty byly cca 80°C.
Napadlo mě, nemůže být někde v ntb nastavený nějaký limit pro ty teploty nebo tak něco? Nějaká prostě ochrana proti přehřátí nebo tak něco.
Já nevím, ale 20k mi příjde dost.
Zkoušel jsem i ten program OCCT, dal jsem si CPU na 5 minut, v 2:30 mi to vyplo. Teploty byly cca 80°C.
Napadlo mě, nemůže být někde v ntb nastavený nějaký limit pro ty teploty nebo tak něco? Nějaká prostě ochrana proti přehřátí nebo tak něco.
Martab píše:Ono čekat od notebooku za tak nízkou cenu, že bude kvalitní je dost padlé na hlavu
Já nevím, ale 20k mi příjde dost.

Ano může, nebo spíš je.
V OCCT vypni hlídání teplot. Pokud to poletí přes 95 což asi poletí tak máme vyniká vypínání.
20 není moc s ohledem na použity HW
Odesláno z mého Classic pomocí Tapatalk
V OCCT vypni hlídání teplot. Pokud to poletí přes 95 což asi poletí tak máme vyniká vypínání.
20 není moc s ohledem na použity HW

Odesláno z mého Classic pomocí Tapatalk
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2918
-
od krystofb
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 11:35
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15898
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 10:58
-
-
- 9
- 4744
-
od Alferi