Tedy notebook už ani nenajede? Limit se dá nastavit v BIOSu, ale většinou není možnost u notebooků jej změnit. Ideálně by bylo pročistit aspoň žebrování (profouknout), nebo vyměnit i pastu. Pokud ani to nepomůže, je dost možné, že je studený spoj na desce.
A ano, je "levný" ve smyslu, za "málo peněz hodně muziky", tedy na svůj výkon a dobu vzniku, se dá považovat za "levný". Jde o to, že kvalitní konstrukce něco stojí a výkonné součástky taky, a za nízkou cenu oboje pojmout bohužel nelze (ani teď, ani tehdá a ani v budoucnu).
Neustále vypínání ntb
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Neustále vypínání ntb
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Profouknutí jsem také zkoušel. Výměna pasty mě napadla. A studený spoj na desce? Co tím myslíš? Ale nejspíš si to otevřu sám s nějakým člověkem, který to dokáže postavit i zpět, protože tomu "odborníkovi", u kterého jsem byl už asi 3x a vždy si vzal 2k za výměnu některého krytu a neopravil téměř nic, tam už nevlezu.
Zkusím kouknout do toho BIOSu :) ale nejspíš to bude tak, jak říkáš.

- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Takže notebook "normálně" jede?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Jo, jasně. Notebook normálně jede, ale při zátěži se prostě vypne.
V BIOSu to na 95% nebude, je to teplotní pojistka v chipu jak CPU tak GPU.
Já myslel nastavit to v OCCT.
Já myslel nastavit to v OCCT.
python.p píše:Já myslel nastavit to v OCCT.
Aha. A kde tam? Moc s tím neumím, myslel jsem, že to slouží jen pro kontrolu.
Kdy jsi naposled u toho ntb oddělal kryt a vyčistil ventilátor, žebrování chladiče, vyfoukal prach z CPU, základní desky apod, a vše okolo?
atari píše:Kdy jsi naposled u toho ntb oddělal kryt a vyčistil ventilátor, žebrování chladiče, vyfoukal prach z CPU, základní desky apod, a vše okolo?
Asi půl rok zpět, ale jak jsem psal, v opravně i pro vyčištění to bylo několikrát a stejně to blblo za týden zase. To jsem řešil vždy silnějším adaptérem.
Začal bych řešit proč to má 80st. po 2,5min. Podle mě to je víc než je zdrávo. Že vypne pojistka (pokud ano) tak to je jedině správně.
To s temi adaptery nejak nechapu. Udelej testy z OCCT (zatez na CPU) a Furmark (zatez na GPU), posli zde namerene teploty. Vypinani muze zpusobovat i baterie, tu vyjmi. 5 let pouzivani je pro baterii dost..
Vis jiste, ze byla grafika i procak prepastovan ?
Jak mu tyhle prispevky pomuzou ?
Vyfot zde tu tvou nabijecku (tam kde jsou parametry).
Je potreba ten notebook prepastovat, idealne touto pastou http://www.czc.cz/gelid-gc2/80304/produkt. Dale zkontrolovat, vycistit vetracek a heat pype.
Vis jiste, ze byla grafika i procak prepastovan ?
Celkově značka ACER je nanic. Nemaj tam tolik věcí dořešených. Ale pokud mluvíš že ti při hrách spadne celý ntb. Tak to bude velkými teploty. a že skratuje nabíječka tam bude něco špatného na základce nebo kdekoliv. Nejradši by bylo si koupit jiný notebook. Ale ne značku ACER. + četla jsem si stránky . v ACERu některých modelech jsou takzvané ''kurvítka,,
Jak mu tyhle prispevky pomuzou ?
začnou mi blikat všechny kontrolky a pc se nenabíjí. Když nemám baterku, tak se samozřejmě vypne.
Vyfot zde tu tvou nabijecku (tam kde jsou parametry).
Je potreba ten notebook prepastovat, idealne touto pastou http://www.czc.cz/gelid-gc2/80304/produkt. Dale zkontrolovat, vycistit vetracek a heat pype.
i5 3350-P GTX 660 2GB 8GB DDR3 MSI B75A-G43
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S
Vzhledem k tomu co popisuješ že to dělá bych to spíše tipoval na chybu napájecího obvodu na základní desce. Blikání kontrolek, či to že se notebook prostě přestane nabíjet naznačuje tomu, že problém bude v něčem jiném než ve vysokých teplotách komponentů. A 80°C za 2,5min dám na jakémkoliv notebooku při burn-in testu, nic neobvyklého.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2918
-
od krystofb
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 11:35
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15898
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 10:58
-
-
- 9
- 4744
-
od Alferi