Zdravím,
můj nový monitor když připojím přes HDMI, tak má velké rámečky, ve winech mám klasicky full hd, i v nastavení monitoru je obraz roztáhlý.
Nevíte proč? popř. jak docílit, abych měl obraz roztáhlý?
Přes DVI je naprosto vše v pořádku.
Připojený monitor přes HDMI má velké rámečky Vyřešeno
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Připojený monitor přes HDMI má velké rámečky
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Připojený monitor přes HDMI má velké rámečky
V nastavení grafiky musíš změnit Měřítko.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Je to funkce monitoru.
Prvni bych skusil zmenit pomer stran obrazu, napr z automatic na 16:9, jestli se to neupravi samo.
Jako druha moznost je u kazdeho HDMI vstupu zvlast funkce kompenzace velikosti obrazu, je treba ji zmenit na tu druhou moznost - ale pozor skutecne u kazdeho HDMI vstupu zvlast takze treba u TV kde je tech vstupu treba 6 je to dost opruz.
Prvni bych skusil zmenit pomer stran obrazu, napr z automatic na 16:9, jestli se to neupravi samo.
Jako druha moznost je u kazdeho HDMI vstupu zvlast funkce kompenzace velikosti obrazu, je treba ji zmenit na tu druhou moznost - ale pozor skutecne u kazdeho HDMI vstupu zvlast takze treba u TV kde je tech vstupu treba 6 je to dost opruz.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
díky za rychlou odpověd, dodatečně připojuji obrázek
Dodatečně přidáno po 1 hodině 40 minutách 5 vteřinách:
Trošku jsem Vám nerozuměl, ale hned abych se znovu neptal, tak jsem zkoušel znovu něco sám:
takže jsem googlil typu: how to change aspect ratio in amd catalyst control center, how to change scaling apd.
našel jsem toto: http://support.amd.com/en-us/kb-article ... aling.aspx kde pomocí toho "Maintain aspect ratio" a "scale image to full panel size" změním poměr stran 4:3 vs 16:9 - no nefungovalo ani jedno.
Jinak nevidím nebo nenašel jsem nikde jinde nějakou možnost, kde by byla přímo možnost nastavit si 4:3 nebo 16:9/automatic...
Takže trošku detailněji mi prosím vysvětlit, co teda mám udělat? děkuji
Dodatečně přidáno po 1 hodině 40 minutách 5 vteřinách:
Trošku jsem Vám nerozuměl, ale hned abych se znovu neptal, tak jsem zkoušel znovu něco sám:
takže jsem googlil typu: how to change aspect ratio in amd catalyst control center, how to change scaling apd.
našel jsem toto: http://support.amd.com/en-us/kb-article ... aling.aspx kde pomocí toho "Maintain aspect ratio" a "scale image to full panel size" změním poměr stran 4:3 vs 16:9 - no nefungovalo ani jedno.
Jinak nevidím nebo nenašel jsem nikde jinde nějakou možnost, kde by byla přímo možnost nastavit si 4:3 nebo 16:9/automatic...
Takže trošku detailněji mi prosím vysvětlit, co teda mám udělat? děkuji
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
A když si pohraješ ve Scaling Options?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Nastavuje se to v menu monitoru nebo televize.
U zadneho pocitace jsem nikdy nic nenastaval v ovladaci grafiky.
U zadneho pocitace jsem nikdy nic nenastaval v ovladaci grafiky.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Když si pohraju s měřítkem
Stejně...k čemu je lepší mít HDMI? vím, že kvalita obrazu u HDMI je stejná jako u DVI, akorát HDMI dokáže převádět zvuk přes kabel? co znamená to "převádět zvuk přes kabel"? prosím
a dám to na největší, tak už rámečky nejsou...akorát mám takový pocit, že obraz není úplně tak pěkný, jako když mám klasicky zapojeno přes VGA/DVI redukci...Stejně...k čemu je lepší mít HDMI? vím, že kvalita obrazu u HDMI je stejná jako u DVI, akorát HDMI dokáže převádět zvuk přes kabel? co znamená to "převádět zvuk přes kabel"? prosím

- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Tak hnusný to být může. To už mě napadá jenom zkusit nastavit jiný formát bodů.
Pokud má monitor reproduktory a chceš je používat, HDMI je nejelegantnější řešení propojení zvuku s počítačem, jinak v tom jiné výhody nevidím.
Pokud má monitor reproduktory a chceš je používat, HDMI je nejelegantnější řešení propojení zvuku s počítačem, jinak v tom jiné výhody nevidím.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Připojený monitor přes HDMI má velké rámečky Vyřešeno
Reproduktory právě má, i když je snad nikdy používat nebudu.
Jinak jo, to dává smysl a taky souhlasím, že jiné výhody to nemá, ja už to tzv. kašlu a nechám to přes DVIčko připojené
Díky všem :)
Jinak jo, to dává smysl a taky souhlasím, že jiné výhody to nemá, ja už to tzv. kašlu a nechám to přes DVIčko připojené
Díky všem :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 9006
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
28 bře 2025 21:30