Nejde zvuk

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Moravian
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nejde zvuk

Příspěvekod Moravian » 07 úno 2016 18:32

Zdravím a moc prosím o radu;

stala se mi velice záhadná věc. Z ničeho nic, bez hardwarových či softwarových zásahů přestal jít zvuk. Při náběhu do windows se ještě ozval a pak nic. Nejsem lama a vyzkoušel jsem veškeré alternativy (kontrola ztlumení, repráčky nahrazeny sluchátky, kontrola zvukových zařízení v ovládacích panelech, kontrola ve správci zařízení, přeinstalování a aktualizace ovladačů a dokonce i reinstal systému s předchozím formátem disku). Co je na tom divné, že mi nejde jak Creative Audigy X-Fi Xtreme v PCI slotu, tak ani integrovaná. Samozřejmě jsem zkoušel obě zvukovky zakazovat i odebírat, aby zůstala jen jedna výchozí varianta, ale ať je jedna či druhá zakázána nebo povolena, stále je to stejné. Systém (windows 7 home) se tváří, že je se zvukem vše v nejlepším pořádku, graficky zaznamenává test i frequenci v přehrávačích a dokonce má tu drzost mi napsat, že neidentifikoval žádný problém a obě zvukovky prý pracují správně. Jediná zvukovka co mi běží je externí do USB (podle ní i vím, že mám jak repráčky, tak sluchátka v pořádku :D ). Ale to je obyčejný šunt co byl zadarmo k notebooku, takže jako náhrada Creative Audigy nemyslitelné.

Základní desku mám ASRock_AA76B_11. Window 7 home a zvokovka Creative Audigy X-Fi Xtreme v PCI slotu; integrovaná je v systému pod názvem AMD HDMI, ale samozřejmě je to klasický AC97. Ovladače ke zvukovkám aktuální od výrobců.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Nejde zvuk

Příspěvekod petr22 » 07 úno 2016 18:39

AMD HDMI neni integrovana zvukova karta, ale HDMI zvukovy vystup graficke karty, ktery je pouzit pokud se pres HDMI rozhrani prpoji napr. televize.

Jake zvukove zarizeni je nastaveno jako vychozi?

Moravian
nováček
Stav:

Re: Nejde zvuk

Příspěvekod Moravian » 07 úno 2016 19:04

Jako výchozí jsem vyzkoušel všechny varianty (střídavě, samozřejmě s přepínáním jacka), ale zvuk jde jen z externí.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zvuk z PC i mobilu v 1 sluchátkách
    od Givanni » 13 zář 2024 09:26 » v Vše ostatní (hw)
    13
    5765
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 14:32
  • Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
    od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem
    15
    6155
    od mateo- Zobrazit poslední příspěvek
    16 úno 2025 16:09
  • jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
    od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem
    4
    11777
    od Mapa111 Zobrazit poslední příspěvek
    17 bře 2025 12:12

Zpět na “Problémy s hardwarem”