Zpomalující se hodiny
Zpomalující se hodiny
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Na asi rok starém notebooku (2in1 - asus t200ta) se mi začly zpomalovat hodiny, momentálně je 15:23 a na notebooku mám 15:10, čas jsem dneska již 2x ručně přenastavoval, automatická aktualizace času je zapnutá. Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji za odpověď.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zpomalující se hodiny
Odchází baterie na ZD.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Na tak "mladém" stroji? http://pcworld.cz/software/tip-jak-zaji ... valy-21041 četl jsem tenhle článek a tam píší, výměna baterie - pokud je PC starší 5 let.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Baterií to obvykle není. Stejný problém jsem měl už dvakrát, sháněl jsem rady kde se dalo a nic jsem nenašel. A kupodivu obojí se časem - za pár dní - opravilo samo. Nevím jak a proč.
Dobře, dám tomu čas. Děkuji moc za odpověď.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ne nedávej tomu čas.Já měnil baterii na ani ne 2 roky starém PC.Stáhni si nějaký prográmek co ti zobrazí napětí na ZD.Např.i HWInfo to umí.Zkontroluj položku 3,3V.Pokud dává méně tak je to jasné.Nicméně v mém případě baterie stejně dávala 3,3V,ale beztak jsem ji vyměnil a je po problému.
To že je počítač starý pouze dva roky neznamená že té baterii není třeba deset! Stejně tak může být prostě slabá, z nějaké vadné série, a odešla dřív. Takže jí prostě bez nějakých cavyků vyměň, stojí pár korun, a pokud to nezabere, budeš řešit skutečný problém. Ale potom už budeš vědět že ho máš, teď ještě nevíš jistě vůbec nic.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Zpět na “Problémy s hardwarem”