Reklamace notebooku Vyřešeno
Reklamace notebooku Vyřešeno
Dobrý den, chtěla bych poradit, jestli mám dát notebooku k reklamaci, zda to má smysl. Mám notebooku Lenovo Ideapad G50-45. Notebook je starý 1 rok a pár měsíců. Dlouho se to nestalo, ale displej má ve zvyku několikrát za sebou probliknout, z toho jsem dvakrát za sebou musela přeinstalovávat ovladače ke grafické kartě, protože nešel zapnout. Za druhé mi často nejde touchpad, vždy začne fungovat až po nějaké sekundě. A naposledy, uspěli jste někdo s reklamaci s opravou pantů po pádu? Případně, opravili by to i za peníze při reklamaci? Nebo má smysl vůbec panty opravovat, když jde notebook bez problémů?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Reklamace notebooku
Nebo má smysl vůbec panty opravovat, když jde notebook bez problémů?
Trochu si odporuješ, když uvádíš několik problémů. Reklamace může být úspěšná, pokud záruční servis posoudí poškození pantů,jako nezaviněné uživatelem.
Ještě dotaz - čistíš občas ntb třeba programem Ccleaner a kontroluješ antivirovým programem?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Oprava: Notebook jde bez problémů kromě těch uvedených. Ano, čistím ho vcelku pravidelně, proč? Nesnáším zbytkové soubory, i zaplněnou historii.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A co kontrola antivirovým programem?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Já bych to viděl tak, že:
1) Problikávání LCD je určitě na reklamaci.
2) 2x nutná reinstalace grafiky, protože nešel zapnout? Jako NB? Na to přece ovladače nemají žádný vliv.
Možná je špatně formulovaný problém :).
3) Problém s touchpadem může být v pomalém načítání ovladače, ale raději bych to do reklamačního protokolu také uvedl jako chybu.
4) Tento problém je otázkou posouzení servisu. Je při pohledu na NB jasné, že spadl?
Jestli ano, servis by vám měl nabídnout placenou opravu.
V případě že ne, měl by panty a ostatní poškozené součástky vyměnit bezplatně.
" Nebo má smysl vůbec panty opravovat, když jde notebook bez problémů? "
Tohle mi ale vážně hlava nebere
. Takže v podstatě NB je naprosto v pořádku, až na ty chyby, které tazatelka uvedla
.
Každopádně pokud servisní technik usoudí, že všechny uvedené problémy souvisí s pádem notebooku, tak jste nahraná.
1) Problikávání LCD je určitě na reklamaci.
2) 2x nutná reinstalace grafiky, protože nešel zapnout? Jako NB? Na to přece ovladače nemají žádný vliv.
Možná je špatně formulovaný problém :).
3) Problém s touchpadem může být v pomalém načítání ovladače, ale raději bych to do reklamačního protokolu také uvedl jako chybu.
4) Tento problém je otázkou posouzení servisu. Je při pohledu na NB jasné, že spadl?
Jestli ano, servis by vám měl nabídnout placenou opravu.
V případě že ne, měl by panty a ostatní poškozené součástky vyměnit bezplatně.
" Nebo má smysl vůbec panty opravovat, když jde notebook bez problémů? "
Tohle mi ale vážně hlava nebere

Každopádně pokud servisní technik usoudí, že všechny uvedené problémy souvisí s pádem notebooku, tak jste nahraná.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 25775
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 kvě 2025 23:35
-
-
Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem - 24
- 9181
-
od MichaelSR
Zobrazit poslední příspěvek
26 srp 2024 02:03
-
-
- 3
- 2211
-
od Villentretenmerth