Motherboard

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Nerocz1
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Motherboard

Příspěvekod Nerocz1 » 19 bře 2016 11:33

Zdravím všechny,

mám problém, vypadá to na grafickou kartu. Ovladače mám všechny vždy aktuální, ale skoro pokaždé, co zapnu počítač a pustím si VLC/hru/youtube se ozvou hlasité zvuky a počítač se buď rovnou vypne, či se zasekne a ječí dál. Odhali jsme to s kámosem na grafickou kartu. Otevřel jsem tedy dnes ráno pc a zjistil, že nevím co mám za základovou desku.

Zkusil jsem googlovat skoro všechny nápisy co tam jsou, ale žádná vzhledově neodpovídala a tak se chci zeptat, zdali někdo nevíte jaká deska to je a doporučit do ní nějakou grafickou kartu, díky mockrát.

Nahrál jsem to na video zde : http://youtu.be/0y6rqqMUuws

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Motherboard

Příspěvekod d1amond » 19 bře 2016 12:06

Vítej na PC-HELP
Stáhni si CPU-Z, ukáže Ti i typ desky. Jinak ten název bude napsaný vedle slotu grafiky, ale zakrývá ho právě grafika.
Jinak grafickou kartu klidně doporučíme, ale je k tomu třeba vědět i procesor.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Nerocz1
nováček
Stav:

Příspěvekod Nerocz1 » 19 bře 2016 12:15

d1amond píše:Vítej na PC-HELP
Stáhni si CPU-Z, ukáže Ti i typ desky. Jinak ten název bude napsaný vedle slotu grafiky, ale zakrývá ho právě grafika.
Jinak grafickou kartu klidně doporučíme, ale je k tomu třeba vědět i procesor.

Ahoj, díky :) Programů jsem si stáhnul hned několik a z nějakýho důvodu mi jí to nechce ukázat, jel jsem i podle návodu na youtube a nic. Proto už jsem nevěděl co dál a tak jsem napsal sem. Procesor mám i7 2,6 ghz tuším. 4 jádro.

lennonreloaded
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod lennonreloaded » 19 bře 2016 13:19

Dodej co nejvíc indicií, ze kterých by se dal určit typ desky.
Je to PC sestavený nebo koupený hotový? Když hotový, tak typ. Když sestavený, kde byly nakoupené komponenty? Náhodou účty nenajdeš?
Jak je PC starý?
Nedá se udělat detailní foto celé desky?
Projel jsem snad všechny dostupné fotky i7 motherboardů na netu, ale tu, kterou jsi ukázal na videu, jsem tam nenašel.

Nerocz1
nováček
Stav:

Příspěvekod Nerocz1 » 19 bře 2016 13:32

lennonreloaded píše:Dodej co nejvíc indicií, ze kterých by se dal určit typ desky.
Je to PC sestavený nebo koupený hotový? Když hotový, tak typ. Když sestavený, kde byly nakoupené komponenty? Náhodou účty nenajdeš?
Jak je PC starý?
Nedá se udělat detailní foto celé desky?
Projel jsem snad všechny dostupné fotky i7 motherboardů na netu, ale tu, kterou jsi ukázal na videu, jsem tam nenašel.

Ahoj, děkuju za tvůj čas :). PC mam po kamarádovi, takže účtenku nedohledám, ve videu jsou vidět nějaký nápisy jako N1996. PC je myslím sestavené, ale bohužel opravdu nemám žádnou historii. Pokud by se to někomu nepodařilo určit do večera, tak hned až přijdu z práce, pc projedu everestem a hodim sem toho co nejvíc. Ještě jednou děkuju.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 19 bře 2016 13:53

Na základě toho videa desku určitě nikdo neidentifikuje. Ten CPUZ jsi zkoušel? Nepamatuju, že by mi nerozpoznal desku - když nepočítám Acer.
Pak už nezbývá, než vyndat grafiku, a pod ní ten název bude.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Nerocz1
nováček
Stav:

Příspěvekod Nerocz1 » 13 kvě 2016 20:20

Ahoj,

napsalo mi to mainboard DELL inc. 0X501H, takže to bude asi ono, chci se zeptat tedy na nějakou dobrou grafickou kartu a ramku (prostě abych krásně rozběhal DOOMA novýho) aby mě to finančně nezruinovalo?:)

Zpět na “Problémy s hardwarem”