Sorry už jsem z toho vymletej. Dal jsem tam teď původní disk, o kterým mi v opravně před půl rokem tvrdili, že je poškozenej, ale že ho dokáží zkopírovat na novej disk, kterej jsem si u nich koupil. Takže oba disky jsou téměř identické akorát na tom starým, průzkumník windows chodí strašně pomalu a já se ptám, jak ho opravím. Protože, když mi udělali kopii na nový disk a já to doma zapnul tak průzkumník by stále pomalej, tak jsem ho přes nějaký nástroj dal do kupy. Podle mě to v opravně moc neřešili a prodali mi disk, vydělali kačky, ale to s čím jsem tam šel nevyřešili. Jen chci zkusit dát průzkumníka na tom starým disku do kupy, protože ten disk je třeba v pohodě a já budu moct pracovat.
Takže teď mi windows se starým diskem naběhne, ale průzkumník je pomalej. sfc/scannow se zastaví na 48% a tím končí.
Můžu nějak využít toho, že mi naběhne Windows s tímhle diskem k zprovoznění systému s tím druhým diskem, se kterým mi naběhne max menu režimu spuštění? Můj odhad je takovej, že bych na tomhle starým (poškozeným, ale funkčím disku) mohl vytvořit bitovou kopii a tu pak použít na ten disk se kterým i win nenaběhne. Jsem lajk, takže možná to nedává smysl. Jen si myslím, že disk, se kterým win nenaběhne není poškozenej. Poškozenej bude spíš systém.
Comp nenaběhne - Toshiba Satellite
Re: Comp nenaběhne - Toshiba Satellite
Průzkumníka jsem rozchodil. Starý disk zkontroloval pomocí CrystalDiskInfo a podle výsledku asi nic moc co? Na tom novějším disku bude zase něco se systémem, tak teď nevím co s tím. Potřeboval bych alespoň data z toho novějšího disku nebo ideálně novější disk rozchodit bez ztráty dat. Díky za rady.
Kopírovat systém z poškozenýho disku na nový je kravina, protože se překopírují i chyby a díry, které na statém disku poškozením mohly vzniknout. Starý disk by mohl mít recovery oddíl, to znamená že když se do něj přes nějaký nástroj od výrobce dostaneš, tak z něj spustíš instalaci Windows, která obsahuje ovladače od výrobce, de-facto budeš mít systém ve stavu, v jakém se prodává v novém notebooku.
Mnohem jistější by asi bylo, kdybys vzal ten nepoškozený nový disk a nainstaloval na něj Windows a ovladače si dotahal z netu. Jistější to bude proto, že pokud jsou na starém disku poškozené nějaké sektory, tak může být poškozený ten recovery oddíl.
To, že nemáš instalační CD nevadí, můžeš si ho půjčit, nebo stáhnout iso z netu, ale nestahuj žádný cracknutý verze, nikdy nevíš, jak to kdo upravoval a jaký by s tím mohly nastat potíže. Pokud máš zájem updatovat na Windows 10 tak si stáhneš instalačku přímo z webu Microsoftu a při instalaci zadáš klíč ze starých Windows.
Tak jinak, na první část se vykašli, prostě nainstaluj čistý Windows na nový disk. Před tím, než budeš instalovat, tak zajdi ke nějakýmu kamarádovi se stolním PC, připoj k němu nový disk (jako další disk, aby z něj systém nenabíhal) a zkopíruj si z něj potřebná data. Pak celý disk přes instalační menu naformátuj a instaluj znovu.
Mnohem jistější by asi bylo, kdybys vzal ten nepoškozený nový disk a nainstaloval na něj Windows a ovladače si dotahal z netu. Jistější to bude proto, že pokud jsou na starém disku poškozené nějaké sektory, tak může být poškozený ten recovery oddíl.
To, že nemáš instalační CD nevadí, můžeš si ho půjčit, nebo stáhnout iso z netu, ale nestahuj žádný cracknutý verze, nikdy nevíš, jak to kdo upravoval a jaký by s tím mohly nastat potíže. Pokud máš zájem updatovat na Windows 10 tak si stáhneš instalačku přímo z webu Microsoftu a při instalaci zadáš klíč ze starých Windows.
Tak jinak, na první část se vykašli, prostě nainstaluj čistý Windows na nový disk. Před tím, než budeš instalovat, tak zajdi ke nějakýmu kamarádovi se stolním PC, připoj k němu nový disk (jako další disk, aby z něj systém nenabíhal) a zkopíruj si z něj potřebná data. Pak celý disk přes instalační menu naformátuj a instaluj znovu.
Děkuju za vaše názory a rady. 

Dík za pomoc. Ještě pro info, jestli to chápu dobře. Stolní PC bude mít slot pro další disk? Jen stolní PC otevřu, zacvaknu disk z notebooku a pak ho najdu v "tento počítač" jako další disk?
Ve stolním PC připojíš disk jedním kabelem od zdroje a další kabel přijde do základní desky (plochý kabel SATA, konektor vypadá jako písmeno L)

Tyhle kabely nemám. Musím nějaký pořídit. Šlo by to propojit kabelelem SATA-USB? Co koupit externí box pro SATA (To by pak šel připojit, jako externí HD i k notebooku, nebo se mýlím?)
Externí rámeček koupit můžeš, pak bude disk de-facto externím diskem. "Kabel" SATA=>USB je vlastně v tom rámečku zabudovaný, takže by to jít mělo. Jinak SATA kabel stojí pár kaček, rámeček už je dražší řešení

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1577
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek