Zdravím,
již delší dobu se potýkám s velkým problémem ,který mě už začíná strašit i ve snech.
Jedná se o to, že se mi ať při hraní her, dívání na videa nebo pouze při prohlížení webu vypadává grafický ovladač, přičemž obrazovka zhasne, znovu naskočí a hodí hlášku "ovladač zobrazení přestal pracovat a byl úspěšně obnoven" a následně se po nějaké době počítač zasekne (černá obrazovka) a je slyšet pouze zaseknutý zvuk.
Jedná se o tuto sestavu http://www.czc.cz/hal3000-game-maxveri-x4-860k-8gb-1tb-gtx960-bezos/166994/produkt, kterou jsem zakoupil letos v lednu. Tento problém mě provází již od začátku, kdy jsem nainstaloval Windows 7 64bit. Vyzkoušel jsem snad všechno, co mě napadlo a co mi kdo poradil, tzn. obměna grafických ovladačů (starší verze, nejnovější, atd.), upgrade na Windows 10, dokonce jsem i dal PC do servisního střediska, kde mi bylo sděleno, že po hardwarové stránce je PC zcela v pořádku a žádný ze zmíněných problémů, které popisuje se jim nestal. Testování provedli na svém HDD, jelikož jsem sestavu nezakoupil s Windowsem. Tím pádem by to mělo znamenat, že je problém někde v Windowsu(?).
Dneska jsem se pokus o celou reinstalaci Windowsu 7 Home Premium 64-bit, pričemž po třech hodinách střední zatěžeí se opět stal výše popsaný problém.
Teploty grafické karty při největší zátěži se pohybují kolem 55', ostatní teploty hardwaru se pohybují taktéž v normě.
Už jsem zoufalý a opravdu nevím, jak se tohoto problému zbavit. Pc jsem netaktoval, ani jsem se nikdy v BIOSu do ničeho nehrabal.
Za jakoukoliv radu budu vděčný!!!
Děkuji.
Problém s grafickým ovladačem/zaseknutí PC
Re: Problém s grafickým ovladačem/zaseknutí PC
s timto sem mel taky problem kdyz sem mel jeste grafiku asus HD7770 stavalo se mi ze pri hrani nekolikrat blikl obraz a kdyz se nepovedlo obnovit tak me to hodilo modrou smrt vyresil sem to tak ze sem podtaktovaval grafiku a nepadalo to tolik potom sem si koupil jinou grafiku a byl klid. Podle me bude naka vada v grafice nejlepsi by bylo tam zkusit narvat jinou grafiku a otestovat to.
jinak tady je o tom clanek
viewtopic.php?f=7&t=167005
jinak tady je o tom clanek
viewtopic.php?f=7&t=167005
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Od miliness v tomto fóru viewtopic.php?t=76846
MiliNess píše:
To znamená, že Video Scheduler zaznamenal nějakou grafickou operaci, která trvala déle jak 2 sekundy. To je považováno za GPU hang, proto je GPU (a grafický ovladač) restartován. Obvykle to způsobuje nějaká chybka v grafickém ovladači (často při použití nového oladače se starším adaptérem) nebo přehřívající se GPU. Taky může začínat odcházet adaptér.
Když se to bude opakovat, zkus jinou verzi ovladače.
V nejhorším případě v klíči registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers vytvoř hodnotu typu REG_DWORD, pojmenuj ji TdrDelay a nastav jí třeba na 4. Tím zvýšíš dobu, po kterou bude Video Scheduler čekat z defaultních 2 sekund na 4.
Pokud se to bude stávat i pak, nejedná se o to, že by GPU nestíhal do defaultního limitu dokončit nějakou grafickou operaci, ale bude to pravděpodobně opravdu "zákus" GPU.
Ta kontrola jde i vypnout, což bych nedoporučoval, protože když dojde k zavěšení GPU, nepřekresluje se obraz a vypadá to, jako by systém zamrzl. (to se velmi často stávalo ve Win XP, kde tato kontrola ještě nebyla)
Je to důkaz, že to nemusí být mrtvá grafika, ale je to taky návod jak to spravit a nebo jak zjistit jestli to je mrtvá grafika
MiliNess píše:
To znamená, že Video Scheduler zaznamenal nějakou grafickou operaci, která trvala déle jak 2 sekundy. To je považováno za GPU hang, proto je GPU (a grafický ovladač) restartován. Obvykle to způsobuje nějaká chybka v grafickém ovladači (často při použití nového oladače se starším adaptérem) nebo přehřívající se GPU. Taky může začínat odcházet adaptér.
Když se to bude opakovat, zkus jinou verzi ovladače.
V nejhorším případě v klíči registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers vytvoř hodnotu typu REG_DWORD, pojmenuj ji TdrDelay a nastav jí třeba na 4. Tím zvýšíš dobu, po kterou bude Video Scheduler čekat z defaultních 2 sekund na 4.
Pokud se to bude stávat i pak, nejedná se o to, že by GPU nestíhal do defaultního limitu dokončit nějakou grafickou operaci, ale bude to pravděpodobně opravdu "zákus" GPU.
Ta kontrola jde i vypnout, což bych nedoporučoval, protože když dojde k zavěšení GPU, nepřekresluje se obraz a vypadá to, jako by systém zamrzl. (to se velmi často stávalo ve Win XP, kde tato kontrola ještě nebyla)
Je to důkaz, že to nemusí být mrtvá grafika, ale je to taky návod jak to spravit a nebo jak zjistit jestli to je mrtvá grafika
vyskusaj tu grafiku na inom pc... ak si skusal ine ovladace a dokonca aj iny win tak na 99 % je ta grafika v haji
CPUAMD RYZEN 3600 XT
GKGTX 1660
RAM16 Gb G.SKILL 3600 Mhz RGB
MBTOMAHAWK B550 RGB
SSDSamsung 850 EVO 250GB
HDD1TB SEGEATE 7200 RPM
HDD 22 TB WD 7200 RPM
ZDROJCorsair AX 1200i Platinium
SKRINAMSI LIQUID 360R
GKGTX 1660
RAM16 Gb G.SKILL 3600 Mhz RGB
MBTOMAHAWK B550 RGB