Ahoj, prosím o radu:
na PC mi nenaběhne post, respektive z GPU nejde signál
sestava je následující: motherboard ASRock 980DE3/us3 + AM3+ FX-4350 + Kingston 1333 DDR3 + gtx 470 + 550W PSU
nemám v case pípák, jediné co vím je že připojená USB klávesnice reaguje na numlock/capslock/scroll lock.
nová je akorát základovka, CPU se bohužel neznámo jak mírně ohlo pár pinů - narovnáno opatrně kreditní kartou
Takže: když vím že to není GPU ani Paměti, dá se nějak poznat jestli za to může CPU a nebo deska?
Díky za rady
EDIT: Tak nakonec mi to nedalo a rozhodl jsem se vyzkoušet i GPU a RAM na jiné sestavě, RAM OK ale grafika se chová stejně - nejspíš se nejedná o náhodu
nenaběhne post - mrtvá grafika Vyřešeno
nenaběhne post - mrtvá grafika
Naposledy upravil(a) DoktorZ dne 27 dub 2016 20:42, celkem upraveno 2 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nenaběhne post
Pokud GK nedodá obraz ani na jiném PC, tak je pravděpodobně vadná.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: nenaběhne post
U karty s TDP 215 wattu se obavam ze se takova vec dala cekat, muze za to bezolovnate pakeni a velke rozdily teploty po zapnuti.
V naproste vetsine se tenhle problem tyka grafickych karet od AMD, prave kvuli vyssi produkci tepla.
Kartu lze opravit tak, ze se GPU znovu pripaji - budto se to udela odborne pajeckou nebo neodborne upecenim v troube.
Dalsi reseni je pochopitelne koupit novou kartu.
V naproste vetsine se tenhle problem tyka grafickych karet od AMD, prave kvuli vyssi produkci tepla.
Kartu lze opravit tak, ze se GPU znovu pripaji - budto se to udela odborne pajeckou nebo neodborne upecenim v troube.
Dalsi reseni je pochopitelne koupit novou kartu.
Re: nenaběhne post Vyřešeno
S kartou se ještě loučit nehodlám, ale napadlo mě že se může jednat i o špatnou větev 12V PCI-E napájení - tento týden vyzkouším s jiným zdrojem a uvidíme.
Co se týče možného odpájení, půjde to případně vidět okem a kde mám taková místa čekat?
EDIT: Nový zdroj - stejný problém. Zítra pečeme GPU!
Karta voněla moc hezky, a ještě lépe funguje! Doufám že vydrží pár měsíců než si pořídím gtx 950 nebo nějakou podobnou
Co se týče možného odpájení, půjde to případně vidět okem a kde mám taková místa čekat?
EDIT: Nový zdroj - stejný problém. Zítra pečeme GPU!
Karta voněla moc hezky, a ještě lépe funguje! Doufám že vydrží pár měsíců než si pořídím gtx 950 nebo nějakou podobnou

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1685
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 bře 2025 21:49