Ahoj, mam problemek. Instalace win7 x64 v modu EFI na SSD intel. Deska MB GIGABYTE Z97X-Gaming 3 s.115.
Vse fungovalo dokud jsem nepridal starsi HDD. Po pridani pise, ze doslo ke zmene HW a at zkusim opravit, ale k oprave vubec nedojde. Boot mam nastaveny na boot manager windows. Nepomaha ani vybrat jako intell ssd. Dokud neodpojim stary hdd (je na nem stary windows XP + jeste jeden oddil).
PS: To same pise i pokud jenom zmenim sata port ssd disku. UEFI je vazane na sata port? Co je to za blbost? Nebo jsem malo informovany? Asi ho zrusim a budu se drzet stareho MBR.
Muzete prosim poradit?
Dekuji.
UEFI BOOT nefunguje po pridani hdd
UEFI BOOT nefunguje po pridani hdd
Naposledy upravil(a) hypnos dne 02 črc 2016 15:10, celkem upraveno 1 x.
Re: EUFI BOOT nefunguje po pridani hdd
Možno sa ti zmenilo poradie v boot menu v biose po pridaní disku.Skontroluj si to.
Re: EUFI BOOT nefunguje po pridani hdd
To vse mam nastaveno. Win7 chce bootovat, ale napise toto: Windows faild to start
na vyber 2 moznosti:
spustit opravu (neraguje na nic)
a nebo start windows normalne. to take nefunguje.
V biosu mam toto:
na vyber 2 moznosti:
spustit opravu (neraguje na nic)
a nebo start windows normalne. to take nefunguje.
V biosu mam toto:
Re: UEFI BOOT nefunguje po pridani hdd
Aj keď to nevadí, ja stále pripájam disk, na 1. miesto v poradí u Teba ten port Serial ATA port 0.Vypol by som ten Windows boot manager a nastavil priamo ten Intel.Môžeš skúsiť po zapnutí PC cez Boot menu, vybrať priamo ten Intel, či nabehne PC.
Prave ze jsem vsechno zkousel, i vybrat Intel. I po zmene na 0 pozici. Proste vse jsem zkusil. Nikdy jsem s tim nemel problem, az ted. Pokud jsem povolil Uefi a legaci, startovali me windows XP, i kdyz byl nastaven ssd. Takze ted jsem vypl secure, instaluji znova win7 bez GPT a jdu bootovat klasicky pres BIOS.
Škoda , že si nedal hneď 1. stranu, keď vojdeš do biosu.Veľakrát, hneď na tej úvodnej obrazovke, je dosť info o doske a zvykne byť aj položka boot.Možno si prehliadol nejaké nastavenie.
I tam jsem byl. Byl vybrany prave windows boot manager. Po zmene na Intel ssd to same.
Jeste zajimavost. S tim pripojenym HDD mi nesli instalovat ani UEFI windows 7. Hodilo to chybu 0xc0000225. Pokud jsem disk odpojil, bylo to bez chyby, instalator se spustil. Proste neco mezi nebem a zemi.... Hdd jsem nechtel formatovat (oddil se systemem xp), jsou na nich data.
Jeste zajimavost. S tim pripojenym HDD mi nesli instalovat ani UEFI windows 7. Hodilo to chybu 0xc0000225. Pokud jsem disk odpojil, bylo to bez chyby, instalator se spustil. Proste neco mezi nebem a zemi.... Hdd jsem nechtel formatovat (oddil se systemem xp), jsou na nich data.
Už dávnejšie som chcel preinštalovať na jednom PC Win na disk s GPT , tak som to spravil teraz.Odpojil som druhý disk na skúšku , čo nezvyknem robiť a nainštaloval som Win,Ak som potom v biose vypol Windows Boot Manager, tak win nenabehol a vyskočila hláška s chybou MBR, tak som to zapol späť.Pripojil som druhý disk, skontroloval v biose boot menu a Win sa zapol bez problémov.Takže zrejme nejaké nastavenie u Teba bránilo spusteniu, prípadne si skontroluj či máš aktuálnu verziu biosu.Teraz je to už síce zbytočné , ak nanovo inštaluješ OS bez UEFI ale možno niekedy to skúsiš, ešte raz.
Aktualizace Biosu me tez napadla, ale moc se mi do ni nechce...., ale mohu to jeste zkusit, udelam si zalohu 1:1 abych to pak mel pripadne zase zpet.....
Mozna by pomohl i format celeho hdd, aby tam nebyl windows xp zavadec, ale kvuli tomu delat zalohu............
Dekuji Vam za rady.
Pokud update pomuze, napisu sem.
Mozna by pomohl i format celeho hdd, aby tam nebyl windows xp zavadec, ale kvuli tomu delat zalohu............
Dekuji Vam za rady.
Pokud update pomuze, napisu sem.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Staci oddilu odznacit priznak aktivni, format by stejne nepomohl.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4769
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
15 srp 2024 09:16
-
-
- 3
- 2087
-
od Alesak83