Čidlo teploty CPU
Čidlo teploty CPU
Dnes jsem si všimnul, že mi v programu HWInfo zmizel údaj o teplotě CPU. Ještě včera jsem tam tento údaj viděl. Čím to může být způsobeno ? Může to mít vliv na otáčky chladiče na CPU ? Děkuji za odpovědi.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Čidlo teploty CPU
Zkusil jsi restartovat ten program a PC? Aida má taky problém s mými čidly, stačí restart programu a načtou se.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Co si mám představit pod "jen schované" ?
Po delším pozorování mi připadá, že HWInfo má občas problém s detekcí čidel, např. brzy po spuštění systému, kdy probíhá mnoho různých akcí a procesor je dost zatížený. Pokud počkám, až se procesor uklidní, pak se čidlo načte. Možná je tam nějaký timeout, pokud odpověď nepřijde dostatečně brzy, tak čidlo ignoruje. Ale to je jen moje domněnka.
Po delším pozorování mi připadá, že HWInfo má občas problém s detekcí čidel, např. brzy po spuštění systému, kdy probíhá mnoho různých akcí a procesor je dost zatížený. Pokud počkám, až se procesor uklidní, pak se čidlo načte. Možná je tam nějaký timeout, pokud odpověď nepřijde dostatečně brzy, tak čidlo ignoruje. Ale to je jen moje domněnka.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Je to tak, něco v tom smyslu jsem ti napsal. AIDA se mi zapíná při startu a občas nenaběhnou mé přídavné senzory (3), tak musím vypnout a zapnout program.
Sestava v profilu.
V BIOSu je vidět?
V BIOSu je vidět, což mě uklidnilo.
Tak to je pak jenom softwarová závada nejspíš právě onoho programu, jinak by to byla hardwarová potíž a nejspíš(?) odpálené čidlo či něco na desce.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1551
-
od Funstorm007
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 16:51