Po zapnuti PC doma zjisteny nasledujici veci...
1 - Pri pocitani RAM vypise hlasku RAM R/W failed .
2 - RAM moduly jsem prohazel a zjistil, ze to pise jenom u jednoho.
3 - Ani s druhym, u ktereho tuto hlasku ale nepise, Windows nenabehnout, nadale mrznou pri bootu.
4 - Mam problem se dostat i do nouzoveho rezimu (kde jsem ted), tez nekdy pri bootu zarzne.
Myslite si, ze bych mohl mit OBA pametove modula spatne?? Nebo ze to muze byt deska??
To se mi PC pekne predvadi, par dni pred prodejem....
Nenabiha PC - poradite?
- Zephyr26
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak jsem si s tim krapet pohral a zjistil nasledujici....
1 - Pokud vezmu pametove moduly od kamarada, kteremu PC funguje uplne bez problemu, muj problem to stejne neresi... Pocitac se chova STALE STEJNE....
2 - Pokud ale vlozim sve pametove moduly do jeho PC (P4 1,8 Ghz), Windows mu ihned po startu konci s BSOD...
3 - Pouzil jsem test Gold Memory a hlasil mi nasledujici... V PC byl me pametove moduly 2x 512MB, test detekoval pouze 186 MB... Toto co projel, vse proslo bez problemu... Pote, pri restartu a pri vypisu HW komponent pri bootu, jsem zjistil, ze system tez hlasi pouze 186 MB RAM.. Samozrejme s hlaskou RAM R/W failed.... Kdyz jsem vyndal jeden modul a nechal ten, co zpusobuje toto hlaseni, system mi jej nadetekoval jako 428 MB RAM, stejne tak jako test... Kterym nekolikrat za sebou prosel bez problemu...
4 - Uz se nedostanu ve svem PC ani do nouzoveho rezimu.. Ani s pametma kamarada, ani s myma.... Po hlasce Press ESC to cancel loading SPDF dvakrat HDD prohrabne a tim to skonci... Kontrolka sviti, PC nereaguje...
Co s tim ted?
1 - Pokud vezmu pametove moduly od kamarada, kteremu PC funguje uplne bez problemu, muj problem to stejne neresi... Pocitac se chova STALE STEJNE....
2 - Pokud ale vlozim sve pametove moduly do jeho PC (P4 1,8 Ghz), Windows mu ihned po startu konci s BSOD...
3 - Pouzil jsem test Gold Memory a hlasil mi nasledujici... V PC byl me pametove moduly 2x 512MB, test detekoval pouze 186 MB... Toto co projel, vse proslo bez problemu... Pote, pri restartu a pri vypisu HW komponent pri bootu, jsem zjistil, ze system tez hlasi pouze 186 MB RAM.. Samozrejme s hlaskou RAM R/W failed.... Kdyz jsem vyndal jeden modul a nechal ten, co zpusobuje toto hlaseni, system mi jej nadetekoval jako 428 MB RAM, stejne tak jako test... Kterym nekolikrat za sebou prosel bez problemu...
4 - Uz se nedostanu ve svem PC ani do nouzoveho rezimu.. Ani s pametma kamarada, ani s myma.... Po hlasce Press ESC to cancel loading SPDF dvakrat HDD prohrabne a tim to skonci... Kontrolka sviti, PC nereaguje...
Co s tim ted?
AMD Athlon64 X2 5000+ Black Edition @ 3000 Mhz | ASUS M3A | 2GB DDR2 A-Data 800 Mhz Extreme Edition | 320 GB + 160GB Samsung | Sapphire HD3870 512MB | Coolermaster Elite 330 | Fortron BlueStorm II 500W
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Koukám , že máš problém.Může to být víc věcí najednou, co třeba testovat části od kamaráda na TVým.Vložit jeho Ramky, zdroj a možná i HDD, odpojit mechaniky..(Abys mohl zjistit jestli není špatná i MB)
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
- Zephyr26
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No, minimalne vidim problem v pametech, kdyz jeho PC se na nich okamzite dostava do BSOD.... Ale to ze jeho pameti s mym PC nehnou a stale je ve stejnem stavu, ukazuje spise na zakladni desku, rekl bych... Kondiky jsou nani uplne v poradku...
AMD Athlon64 X2 5000+ Black Edition @ 3000 Mhz | ASUS M3A | 2GB DDR2 A-Data 800 Mhz Extreme Edition | 320 GB + 160GB Samsung | Sapphire HD3870 512MB | Coolermaster Elite 330 | Fortron BlueStorm II 500W
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Taky jestli jsou Ramky vhodné pro oba PC, viz manuály k MB.Problém nemusí být jen v kondících , ale chipsetu, biosu, sběrnicích..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
- Zephyr26
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Po navraceni RAM pameti do PC kamarada, mu PC nekolikrat zamrzl pri nabehu a pote po nabootovani Windows odmitla pracovat grafika... Monitor (Teda 32" TV) nahlasila ze nejde signal z GK... Nouzovy rezim taktez nabehl az po nekolikate, v nem jsem odebral GK, pote nabootoval klasicky a nainstaloval... Restart, PC opet nedal signal z GK... Zkusme jeste jeden restart a od te doby slape... Zacinam mit pocit, ze na ktery PC sahnu, ten proste kolabuje... 

- Zephyr26
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkousel jsem na PC menit grafickou kartu, zkousel jsem menit pameti, zdroj, HDD... Nic nepomohlo... Osobne tipuji ze je problem v radici pameti na zakladni desce... Timto PC prohlasuji za mrtve.... Pokusim se sehnat jinou AGP s939 DDR1 zakladni desku, abych sve komponenty zkusil na ni (popripadne koupil....) Pokud nesezenu, nabizim jednotlive casti meho PC k odprodeji, pokud by byl zajem... Pokud k tomu dojde, napisu vse do prislusne sekce... Dekuji vsem zucastnenym za pomoc... Jiz jsem si objednal nove PC, snad tam budu mit klid.... 

Problem pri startu pc
Ahojda všem před par dny mi odešla do většných lovišt moje grafika ati radeon 9600 pro vivo a ja sem byl postaven před rozhodnutí koupit novou a cekat na ní než dojde nebo zajít k nám do firmy kde maj použitý věci.Potřeboval sem pc takže vyhrála varianta 2.Donesl sem si nvidia geForce fx 5700 nasli jsme ovladač a nainstalovali.Od té doby se micasto kousne pc musim uělat restart dole na case.Odinstaloval sem všechny zbývající ovladace na ati az na jeden ati hydravision ten me nejde,když dám odebrat programy tak mi to napise chyba pri rozbalování pomocných souborů přístup odepřen.A taky při prvním zapnutí se mi kousne a až na podruhý se to povede nevíte někdo co s tím?Díky
problem pri zapinani pc
Ahojda všem před par dny mi odešla do většných lovišt moje grafika ati radeon 9600 pro vivo a ja sem byl postaven před rozhodnutí koupit novou a cekat na ní než dojde nebo zajít k nám do firmy kde maj použitý věci.Potřeboval sem pc takže vyhrála varianta 2.Donesl sem si nvidia geForce fx 5700 nasli jsme ovladač a nainstalovali.Od té doby se micasto kousne pc musim uělat restart dole na case.Odinstaloval sem všechny zbývající ovladace na ati az na jeden ati hydravision ten me nejde,když dám odebrat programy tak mi to napise chyba pri rozbalování pomocných souborů přístup odepřen.A taky při prvním zapnutí se mi kousne a až na podruhý se to povede nevíte někdo co s tím?Díky
Zpět na “Problémy s hardwarem”