Ahoj,mám problém s notebookem Acer Aspire E1-531G.Známému se podařilo zformátovat HDD i s uloženim systémem win 8.1,což by nebyl takový problém.Mám připravený win 7 Home premium,samozřejmě originál,ale nyní nastaly problémy.Zprvu jsem dal klasickou instalaci,vše se nainstalovalo,ale při startu systém nenaběhl.Vše nasvědčovalo vadnému hdd,vyjmul sem ho tedy a spustil test v hd tune,který označil všechny clustery vadně! Koupil jsem tedy v bazaru hdd,otestoval v hdd tune,který dopadl dobře.Bohužel po vložení hdd se notebook choval ještě hůř.Už nešel nabootovat systém z dvd.Po spuštění notebooku se ukázalo logo ACER a poté černý obraz a v modrém okénku "no bootable device,hot any key".Následně mě to po stisknutí klávesy enter hodilo do bootmanageru,kde ovšem nebylo vůbec nic vidět,pouze návěst,že šipkami a entrem zvolím co chci nabootovat.Rozhodl jsem se tedy resetovat bios,což se mi podařilo poměrně jednoduše. Nyní se notebook spustí,ale neběží monitor,má stále černý obraz.
Pokoušel jsem se přez HDMI spojit notebook s tv,ale na tv taky nic.Už si nevím rady a mám podezření,že je špatná základní deska.Prosím o radu a předem díky...
Problém s notebookem
Problém s notebookem
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s notebookem
podezření si myslím že možná bouhužel bude správné takže bych zkusil přeinstalovat bios a pokud to nepomůže tak je to problém protože výmněna desky v ntb je dost problém a nechal bych to rači na nijákém servisu. (předpokládám že záruka už je propadlá pokuď ne tak se do toho nehrabat a reklamovat)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2921
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
30 zář 2024 10:04