Zdravim. Koupil jsem pc z bazaru a vse fungovalo OK pc jsem kompletne vycistil od prachu a 14dni vse fungovalo az na prehrivani gpu na 92c v zatezi. Ovsem ani pres tu hroznou teplotu se pc nesekal nic. Otacky vetraku jeli ale na max a nedalo se to poslouchat. Rozhodl jsem se tedy grafiku rozebrat a dat novou tepelne vodivou pastu. Po rozebrani jsem zjistil ze na pulce chipu pasta nebyla. Po prepastovani se teplota drzi na 65C a vetraky jedou. Na 50procent coz si myslim ze je ok. Jenze po cca pul hodiny hrani h1z1 kotk kde jedu stabilne na 100fps se. Z niceho nic padnou fps na 30 ale teplota stale drzi (sleduji na druhem monitoru) a dalsich cca 20sec obraz vypadne par vterin tma az po chvilicca naskoci jen. Takove zelene zrneni pak se obraz objevi a hra je vypla. Mohla byt chyba v pastovani? To by ale nebyla lepsi teplota ne? Nekde jsem si cetl ze je mozna grafarna byla docvakla ale proc by todle delalo jen v zatezi ? Screeny bohuzel hodit nemuzu jedine az vecer jsem v praci a pisi z mobilu proto se omlouvam i za preklepy ten mobil si pise co chce.
Gpu : gtx 670 4gb
Vypadek obrazu
Re: Vypadek obrazu
S nejvetsi pravdepodobnosti je graficka karta KO.
Reklamovat.
Reklamovat.
petr22 píše:S nejvetsi pravdepodobnosti je graficka karta KO.
Reklamovat.
Gpu je starsi takze po zaruce. Pochopil bych ze je KO ale nechapu proc 14dni mi jede na 92c v pohode a po prepastovani na 67C zlobi ? Ze by odesla z niceho nic tim ze jsem ji ulevil od teploty ?
Rozsypaný zelený čaj zmamená KO. Taky mám takovou.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
Jak po zaruce ? Pises ze mas ten pocitac 14 dni.
Mas zaruku 2 roky na skryte vady a toto je ukazkova skryta vada.
Mas zaruku 2 roky na skryte vady a toto je ukazkova skryta vada.
Jak jsem psal pc je z bazaru od nekoho dal mi i faktury ale gpu po zaruce. Volat panovi ze pc slapal dobre az. Na prehrivani tak jsem jen prepastoval a nefunguje je dost blbe teda.
Znovu: Mas zaruku 2 roky od chvile kdy jsi ten pocitac koupil.
Puvodni zaruku neres.
Nefunkcni graficka karta v zatezi je skryta vada.
Puvodni zaruku neres.
Nefunkcni graficka karta v zatezi je skryta vada.
Dobre chapu. Ted ale jestli je i nejake rozumne vysvetleni jak je mozne ze 14dni se grafika pece a jede dobre pak se schladi a odejde jo ? Je k tomu nejake vysvetleni.. ?
Praskani bezolovnateho cinu nesouvisi s vysokou teplotou, ale s opakovanym zahrivanim a ochlazovanim.
Mohlo se to napriklad projevit potom, co jsi sundal chladic a tlak na pajeny spoj se tak snizil.
Mohlo se to napriklad projevit potom, co jsi sundal chladic a tlak na pajeny spoj se tak snizil.
Asi to chapu. Dekuji
Opět budu otravovat, bohužel jsem se nechtěl smířit s tím že by GPU bylo KO takže jsem tak různé brouzdal ještě po internetu a zjistil jsem, že při přepastování gpu je nutné i vyměnit teplovodivá oboustranná lepící ploška (páska). Což vim, že jsem neudělal a vim, že tam nějaký takové destičky (nazval bych to žvýkačkou
) byly, bohužel ty jsem neměnil a mam takovou teorii jestli třeba se nějaká už dostatečně nepřilepila zpět a nevodí jak má, někde jsem totiž našel na netu, že to co má chladit se nedá sledovat teplota a může to dělat bordel. Jde mi o to že dnes jsem GPU zkoušel hraním a už se mi zelený rozsypaný čaj neudělal. Ale jen občas klesnou fps dejme tomu jednou za 10minut na pár vteřin
H1Z1 Kotk z 80 fps na 30fps
CS GO z 250fps na 60fps
Mohlo by to být i tim, že se tam něco zahřeje a nachvilku gpu prostě povolí než se to aspon trochu schladí? Ano až tak jsem zoufalej, zoufalej natolik, že jsem na netu i našel, že lidé dali gpu do trouby a problem to vyřešilo

H1Z1 Kotk z 80 fps na 30fps
CS GO z 250fps na 60fps
Mohlo by to být i tim, že se tam něco zahřeje a nachvilku gpu prostě povolí než se to aspon trochu schladí? Ano až tak jsem zoufalej, zoufalej natolik, že jsem na netu i našel, že lidé dali gpu do trouby a problem to vyřešilo

Zdravim asi vim ze dost uz reklo zeleny obraz ko gpu. Ale uz zeleny obraz vubec nebyl jen dropuji fps muze to byt tema zvykackama ?:(
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3226
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
09 úno 2025 18:54