nový HDD preblem se startem PC
Re: nový HDD preblem se startem PC
ne nemuzu v BIOSu najit nic se SATAou
Tuhle samou desku mám já, musíš mít naflešovaný nejnovější bios vta47. Po naflešování tohoto biosu mě to odstranilo všechny mouchy.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
- Crave
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
v biosu nemusís nic se satou hledat, protože sata se sama načte..
ok dik moc zítra to zkusím
ahoj.zkus na to jít logicky.odpoj všechny mechaniky,nejlépe úplně.(datové i napájecí kabely)+všechny přídavné karty.Nech tam jenom paměti,Grafickou kartu a procesor.Spusť Pc.--a musí ti v pohodě naběhnout BIOS.Pokud ne zkus ještě vyresetovat paměť Cmos.jestli ani tohle nepomůže tak bude asi poškozená zakl.deska.Pokud to naběhne tak postupně připoj hardisk+ DVD mechaniku a nainstaluj systém.při tom dávej pozor ať máš správně dané datové kabely,a to hlavně u disketové mech.jestli ji ještě máš, u jiné to snad dnes už ani otočit nejde.
tak jsem aktualizoval ten BIOS a zkusil jsem vypojit všechny mechaniky a HDD to nenačetlo
Tento nový disk máš jako Druhý disk doPc.?nebo na něm budou nainstal.Windows.pokud toto bude jediný disk vPc, tak jak ti naběhne BIOS dej na první místo v položce Features Setup -Boot sekvence mechaniku Cd. a vlož do ní Instl.Cd Windows.zavři BIOS (save & exit Setup).dojde k restartu a naběhnutí inst.cd Wind.
Zkus ten hdd v jiným pc, pokud nepůjde, tak ho reklamuj. Mě to takhle nevzalo dvd smažku.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 2273
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
15 čer 2025 21:07