Ačkoliv studuju IT a měl jsem pocit, že se v HW vyznám, tak jsem aktuálně v nesnázích. Můj notebook(stařeček) Toshiba Satellite l50 a 19n začíná mít pořádný trable a já už si opravdu nevím rady.
Jsem si vědom toho, že tyhle plasťáky a notebooky od Toshiby a Aceru trpí na přehřívání, ale nikdy jsem s tím problém neměl.
Mám v tom:
i7-4700MQ (2,4GHz) - starej Ivy Bridge, kterej furt zvládá spoustu věcí náramně, ale rád topí v kamnech
RAM 8GB od HyperX
nVidia GeForce GT 740M - 2GB
a samozřejmě integrovanou grafiku od intelu
*Mám k tomu i chladící podložku*
Dřív jsem v pohodě zvládal PC využívat, jak na práci v grafických programech jako PS a taky nějaký to Visual Studio případně Unity vč. pár míň náročnejch her, který ve svém vzácném volném čase hraji

Bohužel se mi tak 2 měsíce zpet stalo, že mi rapidně klesl celkový výkon a to jak ve hrách, tak za normálního chodu. Kouknul jsem se na teploty přes CPUz, CPUID a HW monitor a zjistil jsem, že mi teploty lítaj do zajímavejch čísel, který by tohle mohli zapříčinit. ( při zátěží 90C +)
Tak jsem samozřejmě počítač vyčistil, ale nepomohlo to. Tak jsem podstoupil drastičtější věc a aplikoval jsem novou pastu, kterou jsem samozřejmě použil s rozvahou a podle několika návodů, abych to náhodou nepokazil. Bohužel marně a notebook mě zlobí pořád. Už si opravdu nevím rady, tak se obracím na Vás.
Novou sestavu se mi skládat nechce, protože nic extra nepotřebuju, ale vzhledem k tomu, že dřív mi to moje Lolko a Fifu zvládalo na pohodu a to jsem i streamoval a točil, tak bych to rád dal zase do kupy.
Dodatečně přidáno po 8 minutách 32 vteřinách:
Jinak při hrách se jedná hodně o skákavé frame dropy.