hlučný notebook
hlučný notebook
prosím o radu jak utišit ventilátor v notebooku. Dříve byl sotva slyšet a nejednou "funí" jak vysavač. Myslím, že je to tím, že se hřeje procesor, ale proč? Když nedělá nic, tak má teplotu kolem 65st. Když otevřu net a něco tahám po chvíli jde teplota přes 90st (měřeno SpeedFan) Teplota HDD 40-50st. Je to ASUS F5R, DUO T2060. Dík za radu.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: hlučný notebook
vyčistit vevnitř prach.brání průvanu vevnitř booku a komponenty se přehřívají. prach musíš vyfoukat (nevysávat!)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Podle mě taky prach, uvidíš rozdíl!
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To se dá čistit prach v notebooku doma???Toho bych se teda bal
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Když máš kompresor tak dá...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
mám také F5R a vyřešil to flash BIOSu a co se týká odfoukávání prachu,mě se osvědřil stlačený vzduch ve spreji,který přiložíš k vývodům,kde je větráček (vzadu) a foukneš,to bys koukal,kolik bordelu vylítne ven...
Tak jsem to rozebral a šlo to v pohodě, stačilo povolit 5 šroubků a byl jsem u ventilátoru,vyfoukal jsem prach a je to mnohem lepší. Jak na flash BIOSu? dík.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pokud notebook funguje jak má, tak flashovat BIOS je zbytečné. ASUS má na tohle na stránkách mezi drivery speciální utilitu.jmenuje se tuším WinFlash a z těch samých stránek lze stáhnout také různé verze BIOSu. jdi na http://www.asus.cz, nahoře klikni na ke stažení,přesměruje tě to na zahraniční stránku a tam z těch možností vyber notebook - sérii - přesný typ a najede ti stránka s nejnovějšími drivery a tyto utility
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5462
-
od second32
Zobrazit poslední příspěvek
13 úno 2025 22:02