Zdravím všechny,
Mám zkusmo nový router 1Gb od UPC/VODAFONE - funguje OK.
První NB napojený přes ethernetový kabel cat 5e přímo na router - funguje OK (750-900 Mbit/s)
Druhý a třetí NB zapojený stejným způsobem, pouze přehodím NB na kabelu - již ale vykazují rychlost max. 130 Mbit/s. Všechny NB mají síťovku 1Gb a v nastavení ukazují Ethernet stav: 1Gb/s.
Progooglil jsem snad vše a nastavil, ale 2. a 3. NB prostě nefunguje jako 1.NB.
Třetí NB mám pracovní (firemní) a top antivir, tedy tím to být asi nemůže.
Nenapadá někoho něco jiného. než nastavení v prohlížeči nebo ve vlastnostech síťové karty? Tuto etapu zkoumání mám totiž již za sebou....
měřím na www.speedtest.dkm.cz
Díky
Nízká Rychlost Download internetu na NB
-
- Pohlaví:
Re: Nízká Rychlost Download internetu na NB
Odkaz je nefunkční:
Dále je třeba rozlišit vnější a vnitřní síť. Tedy propojit všechny ntb (switc) a zkusit kopírovat soubor z jednoho na druhý např. totalcommanderem - ten ukáže rychlost.
Vyzkoušet nabootovat live linux a zkusit změřit v něm.
Dále je třeba rozlišit vnější a vnitřní síť. Tedy propojit všechny ntb (switc) a zkusit kopírovat soubor z jednoho na druhý např. totalcommanderem - ten ukáže rychlost.
Vyzkoušet nabootovat live linux a zkusit změřit v něm.
http://speedtest.dkm.cz/
Zkouším rychlost na každém NB zvlášť přímo na routeru, akorát vždy přehodím ethernet router -> NB. Teď netuším, proč bych měl propojit NB mezi sebou?
Zkouším rychlost na každém NB zvlášť přímo na routeru, akorát vždy přehodím ethernet router -> NB. Teď netuším, proč bych měl propojit NB mezi sebou?
-
- Pohlaví:
ITCrowd píše:Dále je třeba rozlišit vnější a vnitřní síť. Tedy propojit všechny ntb (switc) a zkusit kopírovat soubor z jednoho na druhý např. totalcommanderem - ten ukáže rychlost.
Jinými slovy - to, že síťovka ukazuje 1Gbps není směrodatné. Proto je třeba ověřit skutečnou rychlost na vnitřní síti, což lze udělat výše zmíněným způsobem. Tím se vyloučí/potvrdí chyba routeru.
Live linux ukáže, zda je chyba ve windows, či ne.
OK, díky, zkusím
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4713
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-
-
- 1
- 2051
-
od mmmartin