Nejde obraz Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

zik9
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1017
Registrován: červenec 12
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Nejde obraz

Příspěvekod zik9 » 28 úno 2024 20:38

Ahoj,

Sestavil jsem toto PC https://www.czc.cz/bnb1bqmtp8i71bh7iilr2ujhe8/seznam s touto grafikou https://www.alza.cz/xfx-speedster-swft- ... 875107.htm za použití mého monitoru.
Vše v pořádku, nainstalováno, otestováno, PC plně funkční. U zákazníka PC spuštěno s monitorem co je na seznamu a monitor hlásí no signal from your device (nebo cca takto). Očividně ví, že kabel připojený je, protože při spuštění PC se monitor přepne na daný port (ne vždy). Na MB svítí VGA a někdy i BOOT. Pokud dobře chápu bod 19 v manuálu, hlásí chybu s VGA.
Odzkoušen DP kabel dodávaný s monitorem a jiný HDMI kabel, výsledek stejný.
Čím by to mohlo být?

Děkuji
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 3700X // ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070Ti OC Edition, 12GB GDDR6X // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3600Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
CZC https://bit.ly/30fHPMp

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53579
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nejde obraz

Příspěvekod petr22 » 28 úno 2024 20:40

Je grafika spravne zasunuta ve slotu, neni slot poskozeny?

Tyhle tezke karty se mohou velice snadno poskodit a je treba je transportovat samostatne.

BulletRide
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 132
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Nejde obraz

Příspěvekod BulletRide » 29 úno 2024 02:02

Nevidím tedy seznam z CZC, není prý veřejný. Jen mě napadá taková volovina. Není na MB integrovaná grafická karta? Pokud tvůj zákazník strká HDMI do ní a ne do HDMI grafické karty... víš jak :bigups:

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53579
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nejde obraz

Příspěvekod petr22 » 29 úno 2024 07:55

Na MB integrovana grafika neni zcela urcite, toto reseni bylo pouzivane naposled pred 15 lety.

Pokud sviti VGA LED na desce je problem s grafikou.

Pro vyzkouseni iGPU (pokud je v procesoru) je potreba vyndat tu dedikovanou grafiku z PC.

zik9
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1017
Registrován: červenec 12
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: Nejde obraz

Příspěvekod zik9 » 29 úno 2024 15:00

Zkontroluji MB.
Seznam již viditelný.
Kabely strká do GPU.
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 3700X // ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070Ti OC Edition, 12GB GDDR6X // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3600Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
CZC https://bit.ly/30fHPMp

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53579
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nejde obraz

Příspěvekod petr22 » 29 úno 2024 15:04

Procesor ma iGPU, tzn kdyz se vynda Radeon z pocitace, mel by PC fungovat.

zik9
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1017
Registrován: červenec 12
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: Nejde obraz

Příspěvekod zik9 » 25 bře 2024 14:09

Tak reklamace základní desky neuznaná, uvedená závada se jim prý neprojevila. Kde tedy může být problém, když gpu v jiném pc funguje a podle servisu je základní deska v pořádku?
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 3700X // ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070Ti OC Edition, 12GB GDDR6X // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3600Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
CZC https://bit.ly/30fHPMp

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53579
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nejde obraz

Příspěvekod petr22 » 25 bře 2024 14:26

Pouze s iGPU to funguje nebo nefunguje ?

zik9
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1017
Registrován: červenec 12
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: Nejde obraz  Vyřešeno

Příspěvekod zik9 » 29 bře 2024 14:55

Tak to nakonec byl DP kabel dodávaný s monitorem. Protože HDMI kabel, s kterým se to zkoušelo to také nešlo, byl velmi starý. Koupil se tedy jiný HDMI a vyřešeno...
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 3700X // ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070Ti OC Edition, 12GB GDDR6X // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3600Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
CZC https://bit.ly/30fHPMp


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zmrzlý obraz
    od hymunek » 13 říj 2023 16:44 » v Problémy s hardwarem
    2
    855
    od petr22
    13 říj 2023 22:30
  • Rozkostičkovany obraz na dálku
    od Lebedil » 20 dub 2023 20:42 » v Hry
    0
    1533
    od Lebedil
    20 dub 2023 20:42
  • Nové PC - nefunguje obraz
    od petrdvorak41 » 02 lis 2023 15:50 » v Problémy s hardwarem
    1
    864
    od Alferi
    02 lis 2023 19:22
  • PC nezobrazí obraz s jinou GPU
    od Lebedil » 04 lis 2023 16:23 » v Problémy s hardwarem
    5
    1101
    od Lebedil
    06 lis 2023 12:26
  • Nově postavené pc běží, ale není obraz
    od JMaSha » 19 srp 2023 06:15 » v Problémy s hardwarem
    22
    1779
    od JMaSha
    19 srp 2023 19:29

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host