Pořád nové chyby PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Ralf
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Pořád nové chyby PC

Příspěvekod Ralf » 06 črc 2008 22:40

Zdravím Vás pánové, potřeboval bych s něčím pomoct. Jeden známý mi dal počítač, abych ho dal dokupy, ale já si s tím už nevím rady. Takže situace vypadá asi takto:
Když jsem dostal kompík tak to byla jen nefungující skříň. Po zapnutí se jen rozsvítily LED diody, které signalizovaly zapnutý stav a činnosti disku, ale nic víc se nekonalo. Žádný obraz, žádný zvuk a ani zvuková signalizace chyby. Takže jsem začal zjišťovat, kde je problém. Vytáhl jsem grafickou kartu a dal jsem tam svou (Radeon HD 3850). Tím jsem se dostal do Windowsu - no spíš jsem viděl jak vypadá plocha a jaké jsou na ní ikony, hned nato se počítač restartoval. Zkoušel jsem to tak 2-3x, pak už mně to nebavilo, tak jsem zapnul nouzový režim a zkoušel jsem nainstalovat ovladače grafiky, ale to se mi taky nepovedlo - psalo to, že není nainstalovaný DX8 - no, nechápu proč, ale budiž. Tak jsem ho stáhl a chtěl jsem ho nainstalovat, ale taky to házelo chyby. Tak jsem se na to vykašlal, protože tudy cesta nevedla. Dal jsem instalační CD windowsu do mechniky, chtěl jsem zkusit opravit systém, ale hodilo to po chvíli hlášku, že byly zjištěny potíže a činnost byla ukončena, aby nedošlo k poškození počítače - pak už jde jen restartovat, ale je to pořád dokola a nejde s tím nic dělat. Tak jsem do mehcaniky zkusil dát Bootovaci CD s PQ magicem abych zformátoval disk C:, ale když jsem zvolil možnost "spustit počítač s podporou CD-ROM" ale napsalo to, že se vyskytly problémy s CD mechanikou... (příkazem DIR jsem na disku zjistil, že je systém stále nainstalovaný) ale na mechaniku to prostě nešlo přepnout... tak jsem vytáhl disk a zkoušel jse ho ve svém PC vormátovat ale v PQ magcu mi to hodilo hlášku "error #105".... nevíte někdo, co by se s tím dalo dělat? Nemáte nějaké nápady, nebo rady, co by se s tím dalo dělat? Každý nový nápad mi pomůže... Předem díky za rady.

Reklama
erty123456
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pořád nové chyby PC

Příspěvekod erty123456 » 06 črc 2008 23:10

error 105 mi jednou házel pc při použití partition magic, byl poškozen hdd, ale asi to nebude tvůj připad
Asus K55VJ

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pořád nové chyby PC

Příspěvekod Pic » 07 črc 2008 00:02

Když chceš opravovat PC musíš postupovat systematicky. Nejprve zkontrolovat, zda všechny komponenty v PC a kabely jsou řádně připojeny a počítač je bez prachu, a to především chladiče, ventilátory a všechny desky. Pak teprve zapnout PC a nejprve se podívat do BIOSu, zda vidí jednotlivé části a to paměti, disky, CD/DVD a disketové mechaniky a zda je v pořádku napájecí napětí. Pokud PC nenaběhne sledovat, zda se ozývá pípání či nepatřičné zvuky. Zkusit nastavit BIOS na standard a zkontrolovat, zda je správně uváděn datum a čas (může být vadna baterie na základní desce). Prohlédnout základní desku a to především elektrolytické kondenzátory, zda jsou v pořádku (ne vypouklé, nebo dokonce prasklé). Dále zkontrolovat paměti programem Memtest. Disk zkontrolovat v jiném PC s opravou případných chyb. Disketovou mechaniku a CD/DVD mechaniku též otestovat v jiném PC. Totéž možné s grafickou či zvukovou kartou. Ověřit případně i jiný zdroj. Teprve, když mám otestováno, že všechny díly jsou OK (mimo základní desky a procesoru), zkusím řešit zprovoznění systému.
Disk jsi ve svém PC otestoval s případnou opravou chyb, aby jsi zjistil, zda je OK? Ještě uveď složení PC a instalovaný systém.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nové PC Do 40k
    od CzechrAAise » 27 lis 2024 21:12 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    2671
    od CzechrAAise Zobrazit poslední příspěvek
    27 lis 2024 21:12
  • Nové PC 50K
    od Lukynex » 05 pro 2024 03:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2310
    od Lukynex Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:22
  • Nové PC 20-25K
    od Kincl6 » 02 led 2025 19:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2581
    od Kincl6 Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 10:39
  • nové PC Příloha(y)
    od cemel » 24 led 2025 19:38 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    11
    19138
    od cemel Zobrazit poslední příspěvek
    30 led 2025 21:02
  • Nové PC - 18 až 22K vč.OS
    od H33inrich » 04 led 2025 14:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    3190
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    15 led 2025 19:05

Zpět na “Problémy s hardwarem”