To jsi mně připomněl komunisty, když zkritizovali Chartu 77 jak je v ní všechno špatně, a přitom drtivá většina ji nečetla.
O splitteru od Silverstone píše sám autor, ale až v příspěvku ze včerejška v 21:35.
5070 Ti zapojena rozdvojeným kabelem 8 pin
Re: 5070 Ti zapojena rozdvojeným kabelem 8 pin
Vidíš, jsem slepej 
Ale pak už vůbec netuším, jak to má zapojené.

Ale pak už vůbec netuším, jak to má zapojené.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- pcmaker
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Počítač s takovým zapojením (jeden rozdvojený kabel) by měl fungovat, ale provozovat napájení grafiky po jednom kabelu bych nedoporučoval. Grafika žere 300W, nějakých 75W jde ze slotu PCIe a zbytek po tom kabelu. Buď je grafika vadná a nebo nemáš pořádně dotlačené konektory ve zdroji a na grafice.
p.s. doufám že máš originální kabeláž ke zdroji.
p.s. doufám že máš originální kabeláž ke zdroji.
meda2016 píše:Ano, nedostatečné pro GK v zátěži. Ale probudit svou funkci by měla už při POST a testu RAM.
Máš CPU s integrovanou grafikou? Připojuješ monitor HDMI?
Tak co odpovědět na mé otázky, pane @avavaviv
meda2016 píše:avavaviv píše:...Až po zapojení jsem si ale uvědomil že k zdroji aktuálně mám jen 1 kabel co se rozdvojuje (počítač jsem pořizoval z druhé ruky).....
Má jen jeden PCI-E 6+2 kabel a ten má mít tyto konektory 2x. Původně bylo vymyšlené pro dvě GK v PC.
To prostě má fungovat!
sx750-pt-9.png
Podle me to bylo vymyslene pro karty co fungovaly na 8+6 (GTX 770) co jen mirne prekrocili limit jednoho 8 pinu. Oficalni Silverstone 12V-2x6 kabel potrebuje zapojit pomoci 2 8 pinovych konektoru na strane zdroje.
Zatimco cekam na kabel: na zakladni desce ASUS ROG STRIX Z690 I jsem objevil ze pri pokusech o spusteni sviti bila kontrolka coz podle navodu znamena problem s grafickou kartou. Vetraky na karte se toci, svetelka sviti, takze podle me je karta jen "chytra" a nenecha se oblbnout splitterem (a to ani tim oficialnim) na jedinem 8 pin pripojeni.
Pro kontext - Micro ITX sestavu jsem koupil v novem stavu z druhe ruky za velmi dobrou cenu od recenzenta skrine Custom_MOD SLM3 za asi 20 tisic: i5 14600kf s RTX 3060Ti, Uz pri koupi jsem planoval upgradovat grafiku a o to vetsi byla moje blbost ze jsem si nepohlidal abych dostal nezapojene kabely od zdroje. Ziju aktualne mimo Cesko a sestava se vejde do prirucniho kufru a byla presne co jsem chtel. Pocitac jsem si v minulosti postavil i nekolikrat upgradoval, ale ITX je pro me neco noveho, ale nemyslim si ze bych neco znicil.
Dodatečně přidáno po 6 minutách 30 vteřinách:
meda2016 píše:meda2016 píše:Ano, nedostatečné pro GK v zátěži. Ale probudit svou funkci by měla už při POST a testu RAM.
Máš CPU s integrovanou grafikou? Připojuješ monitor HDMI?
Tak co odpovědět na mé otázky, pane @avavaviv
Vyzkousel jsem 2 ruzne monitory, jak HDMI, tak DisplayPort. DisplayPort probudil monitor, ale to bylo vsechno. Ze je problem samotna grafika je v podstate jiste, ted se jen snazim urcit ze je to fakt tim ze chybi kabel a ne ze je karta vadna/ze jsem ji znicil.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3421
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2025 18:11
-
-
Odblokování Nokia 6310i (O2) – bez boxu jen s kabelem
od Mladkov204 » 06 zář 2025 23:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 3298
-
od Mladkov204
Zobrazit poslední příspěvek
07 zář 2025 11:25
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”