Zničená základní deska? Vyřešeno
Zničená základní deska?
Po připojení externího USB disku se mi počítač totálně seknul: Zamrzl obraz na monitoru a nešel restartovat ani hardwarově, jedinou možností bylo vypnout zdroj. Od té doby se pc ani nespustí, respektive po zapnutí se rozjedou všechny větráky a disk také hučí, ale na monitoru se nezobrazuje žádný signál (monitor se pustí, ale po chvíli napíše No signal). Zkoušel jsem vyměnit grafickou kartu, ale výsledek žádný. Je správná moje dedukce, že problém je asi v MB?
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zničená základní deska?
A v jiném PC disk fungoval??Příčin může být hodně teky se mi to stáva jelikoz mam smejda Pc a dodnes jsem neprsel cim to spiš bych to typnul na odrovnaný procesor jinak zkontroluj jestli kruci si nevzpomenu jak se tomu rika myslim kondenzátory nejsou nafouklé nebo vytéklé a ješte zkus reset CMOS.
Disk jsem po prvním pokusu raději vyndal, abych ho nezlikvidoval. Nenaběhne totiž ani bootování nebo bios, prostě se nezobrazí na monitoru nic (ani černá obrazovka, monitor se tváří jako vypnutý). Ale ano, v jiném pc disk funguje.
CMOS se snad restartuje v BIOSu (do kterého se nedostanu) ... měl by se ale vymazat i vyndáním baterie, což jsem také zkoušel.
Kondenzátory stejně jako procesor vypadají v pořádku, ale samozřejmě, že to od oka těžko určím (zvlášť u CPU).
CMOS se snad restartuje v BIOSu (do kterého se nedostanu) ... měl by se ale vymazat i vyndáním baterie, což jsem také zkoušel.
Kondenzátory stejně jako procesor vypadají v pořádku, ale samozřejmě, že to od oka těžko určím (zvlášť u CPU).
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus vyndat jednu z ramek a nechat jen jednu pak je vymenit a dat do ruznych slotu proste si stim pohrat jestli nepomůže ani tohle tak bych řekl že by to mohlo být procesorem.
Tak jsem proházel obě RAMky do všech slotů a nic, v nich asi problém nebude.
Ještě jsem na chipsetu objevil bílou "ťufku", je trochu vystouplá nad okolí, takže možná vevnitř něco shořelo
Ještě jsem na chipsetu objevil bílou "ťufku", je trochu vystouplá nad okolí, takže možná vevnitř něco shořelo

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zničená základní deska? Vyřešeno
Nejspíše se můžeš rozloučit se základní deskou, která je nenávratně kaput!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Já už se s ní loučím pár dní a bude to asi těžko nahraditelná ztráta
Díky

Díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2929
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
11 pro 2024 07:59
-
-
Základní deska k AMD 7 9800X3D
od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 1998
-
od viktorsavo
08 led 2025 15:47
-
-
- 29
- 4892
-
od Sirkosta
23 kvě 2025 11:04
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2844
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
-
- 2
- 2955
-
od šulda