nainstaloval jsem novou desku, procesor a ramky, grafiku a disky mám staré. Po zapnutí pc, se obejví logo biosu (asus) s nápisem press del enter to setup, ale dál nic. nejde se dostat ani do biosu a ani dál. Zkoušel jsem to i bez disků a taky bez připojených periferií (tiskárna, myš, klávesnice) prostě jsem připojil kábl od monitoru a zdroje a pořád stejné. Můžete mi někdo nastínit co se děje? Nejsem doma u pc, jsem v práci. Prosím o rychlé reakce! Díííík
Jsou to tyto komponenty:
ram: a data
deska:aušus
procesor:AMD
Grafika: old 7600
zákys na obrazovce biosu Vyřešeno
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: zákys na obrazovce biosu
Doporučuji překontrolovat všechna propojení s manuálem v ruce. Předpokládám, že jsi procesor s chladičem řádně instaloval a nezapomenul na teplo vodivou pastu, neodpráskl paměť statickým nábojem a při tom Ti nezapadl žádný šroubek či něco podobného pod, nebo na základní desku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
šroubky jsou dobře přidělané. to jsem kontroloval. procesor je také propojen s chladičem pomocí pasty. celou operaci jsem provedl bez trika, neustále jsem sahal na topení (na nenabarvenou část u ventilu).. Stůl je dřevěný bez ubrusu a stál jsem na linoleu. Tím myslím, že jsem byl opatrnější než voják co deaktivuje miny... Jsem bezradný a nejhorší je, že nejsem doma u pc
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je základní deska nová mrkni zda jumper na základní desce je ve správné poloza a to Fast (nebo podobně) a ne Clean. Na klávesu DELETE tedy PC nereaguje? Stále platí důsledná kontrola s manuálem v ruce. Nejčastěji to je banální příčina. Případně napiš složení PC včetně zdroje (značka a W).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
aaaaaaaaaaaaaa, děckááá už jeduuuuuuuu :-) juchuuuuuuuuuuuu jupíííííííííííííí děkujiiiiiiiiiiiii.... dal jsem ven baterii biosu a dal jumper do polohy clear a pak zpět a už jsem tu
líbám váááás

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 10968
-
od bugicek7lpCZ
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 12:51
-
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2368
-
od kecalek
05 led 2025 16:38
-
-
-
mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem - 11
- 4322
-
od ManemanTV
16 pro 2024 18:18
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”