Proppojení PC s TV - barva Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jamamba
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Proppojení PC s TV - barva

Příspěvekod jamamba » 17 zář 2008 10:10

Zdareček Všem. Mám menší problém s propojením PC s TV. Používám kabel S-video+ jack (zvuk)-scart. Grafiku mám Nvidia 9800GT.( Ovladače mám nejnovější ). Už jsem zkoušel hodně možností v nastavení Grafiky apd., ale asi ne ještě tu správnou :lookround: . Při nastavení dual obrazu i při klonu mi na TV nejdou nahodit barvy, takže jsem ČB :-( . Tímto Vás prosím o radu kde přesně nastavit a hlavně co? :D Předem Díky.

Reklama
gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Proppojení PC s TV - barva

Příspěvekod gyga » 17 zář 2008 10:13

Tohle se tu řešilo snad tisíckrát, zkus hledat. Jinak je to tím, že musíš v ovladačích změnit výstup na komposit, ne S-Video. Sežeň si redukci z S-Video na Kompozit (Cinch) a pak to nastav v ovladačích. NVIdia to tam někde má, taky to používám. Hodně štěstí :smile:
Lenovo Thinkpad Edge 15

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 17 zář 2008 10:28

Mno právě s-video funguje ale ve správě barev a v nastavení ovladačů grafiky je někde krpa + zobrazení barev je otázkou i správného káblíku!!! ale nVidia měla většinou problémy s výstupem s-video naštěstí řešitelné :wink: chce to pohledat
na internetu kde je dost odpovědí:
http://www.lan-shop.cz/diskuse/kabely-p ... atni/21180
takže trpělivost :wink:
ps: nemusíš měnit výstupy na komposit ale stačí s-video káblík a na konci redukci na scart a ta scartka se někdy opravuje ...
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

jamamba
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jamamba » 17 zář 2008 10:42

Dík. No a jak to myslíš ? Mohl by jsi mi to prosím tě popsat podrobněji to propojení ? :lookround:

No tak kabel mám včera novej . Když jsem zkoušel s-video s-video + zvuk kabel zvlášť , tak mi obraz nešel vůbec. tak jsem koupil ten S-video+ zvuk (karta) a do TV Scart tak mi obraz jde, ale ČB

Ještě jsem zapoměl napsat, že když jsem třeba měnil barvy z 32bit na 16bit tak obraz párkarát probliknul barevně.

a kartu mám taky novou Gainward GF9800GT 512MB DDR3 600/1800MHz 2xDVI DualSlot-FAN,PCI-Express.

myslím si že je třeba jen někde správně kliknout v těch ovladaších GK, ale kde? :D To je to co mi schází ke štěstí :-(

//sloučeno 5 (slovy pět!) bezprostředně po sobě následujících příspěvků. Nemusíš každou větu vkládat, jako nový příspěvek, můžeš normálně pokračovat za tečkou... :wink: Pokud chceš do příspěvku ještě něco doplnit a nikdo ještě nereagoval, pak užij tlačítka [upravit]
//Karlos

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 17 zář 2008 10:55

Já myslím, že budeš potřebovat správnej kablík. U mé GK 7600GS jsem to ani s novýma ovladačema nerozchodil, musel jsem si sehnat starší ovladače.
Lenovo Thinkpad Edge 15

jamamba
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jamamba » 17 zář 2008 12:56

No a to mě právě taky napadlo.... že bych testnul starší ovladače. Ale nemyslím si že se to zlepší. :-(

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 17 zář 2008 13:02

Mě to pomohlo, ale mám o dost starší GK. Jinak používám rekukci z S-videa na kompozit, v nových ovladačích jsem ale nenašel změnu na tenhle výstup a ani se mi tam nedařilo nastavit rozlišení na TV pořád mi to tam házelo HDTV což moje TV s domácím AV vstupem nebrala :D .
Lenovo Thinkpad Edge 15

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 17 zář 2008 15:46

stalo se ti to co mě:-D je to úplná kravina vyřeši lsem to hned doufám že to je aji tvůj přápad: předpokládám že máš na tv zaplý AV tak to přepni na s-video a máš vystaraný aspoň u mě to tak bylo
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 17 zář 2008 15:50

A co TV norma? PAl D/K atd.

jamamba
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jamamba » 19 zář 2008 09:54

tak na Tv mám s-video zapnuté, takže bohužel. Mám 3xscart a dva jsou na s-video a dělaj mi to oba. I v menu Tv mám nastaveno s-video. :-(

Normy jsem taky zkoušel PAL/D i PAL/K1 a beze změny :-(

//sloučeny 2 bezprostředně po sobě následující příspěvky. Nemusíš každou větu vkládat, jako nový příspěvek, můžeš normálně pokračovat za tečkou... :wink: Pokud chceš do příspěvku ještě něco doplnit a nikdo ještě nereagoval, pak užij tlačítka [upravit]
//Karlos

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 19 zář 2008 13:29

Do scartu se musí přiletovat kondenzátor, bohužel se nepamatuju na které piny, ale někde to tu je tak hledej...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

jamamba
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jamamba » 19 zář 2008 13:34

že by ..... spojit 15 a 20 pin ve scartu. ?

Zpět na “Problémy s hardwarem”