Spusť win cd resp. nabootuj z něho , dostaň se do opravné konzole a napiš fixmbr (opraví partition disku , jestli tam není něco blbě) a chkdsk. Teda jestli ho ty winy najdou .
Jinak ubuntu by mělo vidět oba , zkus vyzkoušet nějakou mini distro , třeba slax . Možná jen bug u ubuntu .
Jak se prosimte dostanu do ty opravny konzole?, mam k NB Win na 2cd (sp2) jenze ten je upravenej specialne pro ACER takze naskoci nejaka podivna obrazovka ACER a jediny co umi je "system recorvery" a kdyz to pustim, tak napise chybu. Pak tu mam normalni, ale SP1. Dik za radu.
data půjdou obnovit pomocí toho R-Studia, ale musíš je obnovit na jiný disk (externí, flashka) i po formátu to půjde. zkus ještě scandisk spustit přes příkazový řádek jestli nenajde a neopraví chyby (start-spustit-cmd-chkdsk)
dej ho do pytlíku a zmraž ho to je jediná šance jak ho probudit a pokud to nepomůže tak nic jedině dat firmě která se tím zabývá ale stojí to prachy takže se rozhodni jestli ty data za to stojí
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Ještě by šlo zkusit ho hodit do externího sata boxu a připojit na zcela funkční systém jiného počítače - a zkusit se na něj dostat jako na externí disk. Pokod by nešlo ani to, pak
Testoval som len tak pre zábavu včera moje SATA SSD a zistil som že číta 281 MB/s namiesto 500. Hľadal som príčinu a zistil som že všetky disky idú na SATA 2 režim.
CrystalDIsk hlási: Current mode: transfer mode: SATA/300 , disky mám SATA / 600...
Poslední příspěvek
Pokud mas BIOS nastaveny uplne stejne jako predtim, tak to nebude problem nastaveni BIOSu.