Ahoj,
vyměnil jsem klasické repráky u počítače za Hi-Fi Věž a pozoruji následující problém. Pokud je hlasitost nastavena řekněme na 10%, tedy hlasitost která je optimální pro poslech, tak je slyšet z repráků hučení nebo nějaký šum. Pokud zesílím hlasitost zesílím i hučení. Zvuková karta je Sound Blaster Audigy 2 ZS a když jsem tam měl klasické repráky za pár kaček tak jsem hučení nepozoroval. Pokud tu věž napojim do integrované zvukovky je to hučení ještě horší. Pokud odpojim kabel ze zvukovky hučení zmizím tudíš se domívám že je to zvukovkou. Exsistuje nějakej bazmek kterej by mi to hučení zrušil? Není poblém třeba v tom, že výstup ze zvukovky je moc slabej pro tu věž? Nepomohl by mi třeba nějakej lepší kabel?
Děkuji za nápady. S pozdravem Petr škorec
Hi-Fi Věz připojená k PC Vyřešeno
- Petr Škorec
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hi-Fi Věz připojená k PC Vyřešeno
PC1: Intel i5 4460 Haswell, 16 GB RAM, 240GB SSD, 2TB HDD, GTX 960 4GB GDDR5.
PC2: Intel i5 11400F Rocket Lake-S, 16GB RAM, 256GB SSD M2, 1TB SSD M2, GTX 1660 6GB GDDR6
Notebook: Lenovo B590, i3, 4GB ram, 500 GB HDD
Notebook: Dell C610, Pentium III 1,1ghz, 256MB ram, 20GB HDD
PC2: Intel i5 11400F Rocket Lake-S, 16GB RAM, 256GB SSD M2, 1TB SSD M2, GTX 1660 6GB GDDR6
- majkll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Hi-Fi Věz připojená k PC
Já bych zkusil kvalitnější kabel, nebo zkusit na zesilovači jiný vstup. Mám taky pc připojené k zesilovači a bednám a problém se šuměním nemám.
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG
--->Pravidla Pc-Helpu<---
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš zapojenou věž do stejné el. zásuvky jako PC? Nejlépe do jedné ze zásuvek na prodlužce, kde jsou zásuvky v jedné řadě. Pokud ne, tak ji tak připoj. Hučení způsobuje rozdíl potenciálu na zemnícím vodiči u obou zařízení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Petr Škorec
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na věži je ještě vstup MD, asi Mini Disc či co. Tam jsem to zkoušel napojit a bylo to stejný. Na zvukovce mám výstup pro repro a ještě line out, zkoušel jsem oba taky stejný.....
- majkll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak zkus ještě ty zásuvky, jak psal kolega před chvilkou.
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
1) Základ všeho napájení ze stejného zdroje pokud možno z jedné zásuvky.
2) Pokud má věž plochou zástrčku pokusit se jí v zásuvce 240V otočit (přefázování zdroje)
3) Nepoužívat staré propoj. kabely a pokud to bručí koupit originál nové (na starých může být poškozeno stínění)
4) Ne nadarmo se na různých věcech pro PC objevují na kabelech takové válečky jedná se o odrušení (váleček je z Feritu)
5) Nyní mě již napadá jen použití simetrizačního trafa. Pomocí kterého se dá linka galvanicky oddělit a nebo také otočit fázování.
6) Najděte v uživatelích uživatele "Karlos" a pošlete mu SZ s prosbou jestli by vám nemohl poradit v tomto topicu. Myslím že ještě stále dělá zvukaře a občas hraje diskotéky.
UF než sem to zplodil je tu fůra odpovědí nezlobte se že se budu opakovat.
2) Pokud má věž plochou zástrčku pokusit se jí v zásuvce 240V otočit (přefázování zdroje)
3) Nepoužívat staré propoj. kabely a pokud to bručí koupit originál nové (na starých může být poškozeno stínění)
4) Ne nadarmo se na různých věcech pro PC objevují na kabelech takové válečky jedná se o odrušení (váleček je z Feritu)
5) Nyní mě již napadá jen použití simetrizačního trafa. Pomocí kterého se dá linka galvanicky oddělit a nebo také otočit fázování.
6) Najděte v uživatelích uživatele "Karlos" a pošlete mu SZ s prosbou jestli by vám nemohl poradit v tomto topicu. Myslím že ještě stále dělá zvukaře a občas hraje diskotéky.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Petr Škorec
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jan Pašek píše:1) Základ všeho napájení ze stejného zdroje pokud možno z jedné zásuvky.
Díky za dlouhou odpověď.
1) Takže když koupím tu plochou rozdvojku budu to potom mí napájený z jednoho zdroje/zásuvky? Proč nestačí ta klasická rozdvojka - ta která udělá z jedný zdířky tři.
2) Kabel jsem otočil a nezměnilo se to, bohužel.
3) Kabel je nový
4) Dá se někde koupit kabel s odrušovacím válečkem?
5) A to trafo se dá běžně koupit a kolik to tak stojí? Na internetu jsem nic nenašel, tak nevim....

- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
1) klasická rozdvojka obrací pořadí Fáze nulák proto se používá rovná prostě podstatný rozdíl v konstrukci.
4) zkusit některou prodejnu s radiosoučástkami např GM Elektronic měli by jít koupit samotné ferity s plastem a ty pak cvaknout na síťové šnůry.
5) trafo sem běžně ke koupi neviděl.
Obraťe se na "karlose" moje znalosti jsou spíše povrchní.
Ještě mě napadlo SW řešení odstup signál rušení - V nastavení zvukovky by mělo být nastavení repro a nebo sluchátka ty sluchátka by měly běhat přímo ze zvukovky tudíž by na ně měla být vyšší úroveň signálu.
4) zkusit některou prodejnu s radiosoučástkami např GM Elektronic měli by jít koupit samotné ferity s plastem a ty pak cvaknout na síťové šnůry.
5) trafo sem běžně ke koupi neviděl.
Obraťe se na "karlose" moje znalosti jsou spíše povrchní.
Ještě mě napadlo SW řešení odstup signál rušení - V nastavení zvukovky by mělo být nastavení repro a nebo sluchátka ty sluchátka by měly běhat přímo ze zvukovky tudíž by na ně měla být vyšší úroveň signálu.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stejně jako po fázovém vodiči tečou i po zemním vodiči, či nuláku el. proudy. Každý vodič má odpor a podle velikosti odporu a proudu vzniká na něm napětí. Protože různá zařízení, v tomto případě PC a věž mají různou spotřebu proudu je různé zbytkové brumové napětí za konektorech přístrojů(propojení vstupu a výstupu), které je ve věži zesíleno. Další příčinou je vadný propojovací kabel, nebo s nedostatečným stíněním. Též není vhodné v těsné blízkosti síťového el. kabelu vest kabel zvukový. Zdrojem je i nekvalitní zdroj (neodrušený) v PC. Pokud necháš vstup věže volný a zvýšiš zesílení, je stále ticho, nebo se zvyšuje šum či hukot?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Petr Škorec
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Teď jsem zkusil vypnout PC...Hučení tam bylo stále, tak jsem odpojil kabel od zdroje PC a pořád stejný. Tak aspoň vim že to nedělá zdroj počítače. Hučení zmizi jen tehdy pokud odpojim kabel od zvukovky......
Nemůže to bejt tim že ta věž nemá uzemnění? Co kdybych jí zkusil uzemnit? A kam bych ten kabel měl dát? Na zadní plech by to stačilo?
Všimnul jsem si že na napájecim drátu k monitoru je odrušovací váleček. Co to vlastně? Je to nějakej magnet či cívka?
Nemůže to bejt tim že ta věž nemá uzemnění? Co kdybych jí zkusil uzemnit? A kam bych ten kabel měl dát? Na zadní plech by to stačilo?
Všimnul jsem si že na napájecim drátu k monitoru je odrušovací váleček. Co to vlastně? Je to nějakej magnet či cívka?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To je toroid, který brání šíření elektromagnetického pole, čili proti šíření impulsního rušení. Problém u věže je právě chybějící zemnění. Vlastně věž uzemňuješ přes ten zvukový kabel.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Petr Škorec píše:...Pokud je hlasitost nastavena řekněme na 10%, tedy hlasitost která je optimální pro poslech, tak je slyšet z repráků hučení nebo nějaký šum...
*Hlasitostí míníš hlasitost na počítači, nebo hlasitost na hi-fi věži?
*Těch 10 % je tvůj odhad hlasitosti,nebo je to poloha ovládacího prvku hlasitosti od spodního resp. levého dorazu?
*Máš v počítači TV kartu? Pokud ano, je spojená s rozvodem STA, nebo máš vlastní neuzemněnou anténu?
*Jaké máš připojení k internetu?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Zpět na “Problémy s hardwarem”