Ahoj,
pocitac byl standartne vypnutý. Ráno jsem ho nastartoval a postupne na me vyjizdelo priblizne toto(disk je Seagate Barracuda ST3160827AS, Sata Raid VT6420/VT8237):
Serial ATA RAID BIOS Settinf Utility v 2.31
Scanning devices, please wait
Hardware Initiate failed, Please check device !!!
The bios does not be installed. press g to contunue!
Boot failure from previous Device Searching for Boot Record from floppy
Not found
Boot failure
Reboot and select proper boot device.
Chvíli jsem to pokousel a nic., nabootoval jsem do live linuxu, tam byl disk videt , ale nemohl jsem ho pripojit ani checknout. Zkusil jsem prepojit kablik do druheho vstupu na desce a stale nic. Pak najednou po asi dvou restartech vidim, ze bios disk nasel a uz najel grub. Takze ted disk jede. ovsem bojim se, ze uz to muze byt naposled, co se to podarilo.
Myslite, ze uz mam myslet na koupi noveho disku? Asi uz bych mel zalohovat, coz?
Ma s tim nekdo zkusenosti? Disk neni stary. Sestava pracuje necelych pet let. Deska je Via KT600 MS6590 v 2.x ATX
Dekuju za nazory.
Boot failure from previous device
Boot failure from previous device
Naposledy upravil(a) Yankee dne 24 lis 2008 15:05, celkem upraveno 1 x.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Boot failure from previous device
Prověř disk utilitou od výrobce, BTW 5 je na disk ažaž...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Promiň,
můžeš to trochu specifikovat? K tomu disku byly jen ovladace pro instalacku windows. Zkusim teda neco pohledat na strankach.
Pet let na disk ? No, tezko rict . Nekontroloval jsem load cycle a jine hodnoty, ale vím, že ten počítač je startovaný každý den a vzhledem k uživatelkám a jejich schopnostem je možné, že počítač nemusí být pokaždé vypínán přátelsky. Kdo ví, co se u něho děje :-) Každopádně mám u sebe na počítači archaické disky, které běží už děvět let bez problémů(pokud nepočítám jistou opožděnost). Na notebooku už to bude šestý rok a teprve poslední měsíce slyším, jak začíná chroustat čím dál tím hlasitěji.
můžeš to trochu specifikovat? K tomu disku byly jen ovladace pro instalacku windows. Zkusim teda neco pohledat na strankach.
Pet let na disk ? No, tezko rict . Nekontroloval jsem load cycle a jine hodnoty, ale vím, že ten počítač je startovaný každý den a vzhledem k uživatelkám a jejich schopnostem je možné, že počítač nemusí být pokaždé vypínán přátelsky. Kdo ví, co se u něho děje :-) Každopádně mám u sebe na počítači archaické disky, které běží už děvět let bez problémů(pokud nepočítám jistou opožděnost). Na notebooku už to bude šestý rok a teprve poslední měsíce slyším, jak začíná chroustat čím dál tím hlasitěji.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- michal003
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zkus pořádně zapojit kabely k HDD jestli to nepomůže tak nainstaluj znova windows
Michal 003
003 is ready xD
003 is ready xD
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus resetovat BIOS.Píše to,že není nainstalován.Chyba může být i v něm.Možná bych pak zkusil i flashnutí na novější verzi.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Není náhodnou v háji baterka na základní desce - lze poznat podle toho že neodpovídá datum.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Datum sedí, ale možná by to vysvětlovalo podivné chování při startu. Mám nový disk Seagate Barracuda 3GiB/s(tedy s jumperem na 1.5). Přidal jsem ho k tomu starému na Sata0 a nainstaloval widle i sem. Teď se má věc tak, že disky jsou při startu nalezeny oba a systém lze spustit i z toho starého. Ovšem, při běhu Windows se při nečinnosti stane toto:
log:
disk(nový a nabootvaný):
Zařízení \Device\Harddisk1\D ještě není připraveno pro přístup.
PlugAnPlayManager:
Zařízení ST316082 7AS ---- Starý hard disk -------SCSI Disk Device (SCSI\Disk&Ven_ST316082&Prod_7AS&Rev_3.00\4&3b42f5a&0&020) se již v systému nenachází, aniž by bylo nejdříve připraveno k odstranění.
ftdisk:
Systému se nepodařilo zapsat data do protokolu transakcí. Pravděpodobně dojde k poškození.
Dám tvrdý restart, protože není jiná možnost. Dále se při startu znovu prohledávají disky a zde to zatuhne znovu. Vypnu počítač. Zapnu a vše je zase ok.
Dále, pokud zapojím jen nový hard disk, je nalezen, ale windowsy z něj nespustím(boot loader jsem zkoušel opravit a nepomohlo). Po nalezení disku se opět objeví Failed to boot from previos device. Kdyz k nemu zapojím ten starší,
jsou nalezeny oba a také se objeví volba operačního systému, což je správně, protože na obou discích jsou windows nainstalované. Mohu tak nabootovat obojí. Ale z toho nového(pokud je připojen sám) prostě ani ťuk.
:-)
log:
disk(nový a nabootvaný):
Zařízení \Device\Harddisk1\D ještě není připraveno pro přístup.
PlugAnPlayManager:
Zařízení ST316082 7AS ---- Starý hard disk -------SCSI Disk Device (SCSI\Disk&Ven_ST316082&Prod_7AS&Rev_3.00\4&3b42f5a&0&020) se již v systému nenachází, aniž by bylo nejdříve připraveno k odstranění.
ftdisk:
Systému se nepodařilo zapsat data do protokolu transakcí. Pravděpodobně dojde k poškození.
Dám tvrdý restart, protože není jiná možnost. Dále se při startu znovu prohledávají disky a zde to zatuhne znovu. Vypnu počítač. Zapnu a vše je zase ok.
Dále, pokud zapojím jen nový hard disk, je nalezen, ale windowsy z něj nespustím(boot loader jsem zkoušel opravit a nepomohlo). Po nalezení disku se opět objeví Failed to boot from previos device. Kdyz k nemu zapojím ten starší,
jsou nalezeny oba a také se objeví volba operačního systému, což je správně, protože na obou discích jsou windows nainstalované. Mohu tak nabootovat obojí. Ale z toho nového(pokud je připojen sám) prostě ani ťuk.
:-)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jakou máš základní desku? Ptám se, protože to vypadá na poškozený BIOS.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Podle mě máš HDD připojeny na RAID řadiči a pro to funguje když tam máš jeden disk když tam máš dva měl bys mít vytvořeno raid pole a to není proto není další disk k dispozici a celé se to hádá. (je to jen můj odhad)
Microstar Via Apollo KT600. Ovladace a bios jsem updatoval na posledni verzi. Nova deska je na ceste, ale chtel jsem tohle resit, dokud to nesestavim cele znovu.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
S novou deskou se to může vyřešit, nebo přijdou jiné problémy... :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2242
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 20:02
-
- 2
- 1735
-
od Luk4579
23 úno 2025 22:39
-
- 5
- 7715
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4526
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”