Ahoj. měl jsem menší problém s viry a s RAM. To jsem tady na fóru krásně vyřešili...
Ale teď nevím, jestli následkem čištěná systému, nebo čím, se nedá detekovat zvuková karta. Úspěšně jsem tři roky používal Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro, ale teď po několikanásobném reinstalu SW i driver je výsledek takový, že kartu systém vidí, ale není schopen s ní pracovat.
Ve správci zařízení mám zakázanou Realtek AC'97 Audio.
Dotaz je tento...ve správci zařízení mám žluto-černé vykřičníky pod položkou "Řadiče SCSI a RAID" a to přesně na položce "Hostitelský řadič SCSI nebo RAID" a hned podtím "Neznámé zařízení".
Nemůže být tento řadič příčinou mých problémů...a jak to řešit..
Sound Blaster Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Sound Blaster
Mrkni do BIOSu a tam zakaž používání integrované zvukové karty.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
...v BIOSu jsem interní kartu zakázal,, přeinstaloval ovladače na SB a výsledek je stále stejný. Mám takový pocit, ýe karta je asi poškozená....tedy bude nejlépe jí hodit do koše, nebo vyzkoušet v jiném kompu ???
Vyskakuje hláška:
"Unable to change the sound device to your selected device"
Ale přitom vše vypadá, že je nainstalováno a nasměrováno správně.
Vyskakuje hláška:
"Unable to change the sound device to your selected device"
Ale přitom vše vypadá, že je nainstalováno a nasměrováno správně.
... ještě mě napadlo, jestli neni potřeba upgrade BIOS, protože to jsem, co mám počítač asi tři roky nedělal, ale s tím nemám žádné zkušenosti...to mi kdyžtak ale tady určitě poradíte.... 

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud to předtím fungovalo tak k tomu není důvod... Spíš odeber všechny zařízení které mají vykřičníky nebo jsou zakázané a nainstaluj správné ovladače.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus udělat opak. Odeber kartu a odinstaluj ovladače. Povol integrovanou zvukovou kartu v Biosu a nainstaluj ovladače a otestuj, zda zvuk funguje. Sděl jak jsi dopadl.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Re: Sound Blaster Vyřešeno
to PIC: já jsem tohle už udělal, a integrovaná karta normálně fungovala, celou SounBlaster jsem odinstaloval a vyčistil jsem vše od Creative...jak registry, tak systém...vše bylo úplně čisté, poté jsem nainstaloval zpět SB a nefunguje nic.
Úplně původně jsem začal řešit problémy s SB, když mi přestal v těch programech od Creative fungovat Equalizér...provedl jsem upgrade nekterých součástí toho SW a myslím, že i driver byl upgradován...poté jsem měl problém s nějakým trojánkem a to jsme tady vyřešili. Mezitím jsme přišli i na to, že jsem měl vadné RAM, ty jsem vyndal a PC běží úplně v pohodě! To jsem mezitím ale celou kartu vyjmul a odinstaloval. Potom jsem si říkal, že tomu dám ještě jednu šanci, provedl jsem instalaci HW i SW, vše jsem postupně konzultoval i s podporou od Creative.
Co se týče těch SCSI řadičů, kde jsou ty vykřičníky, když je odinstaluji, tak mi přece budou chybět, aktualizovat nejdou. Dal bych jsem screen z obrazovky, ale nepřišel jsem na to jak.
Ale jak jsem psal výše:
---ve správci zařízení mám žluto-černé vykřičníky pod položkou "Řadiče SCSI a RAID" a to přesně na položce "Hostitelský řadič SCSI nebo RAID" a hned podtím "Neznámé zařízení"---
Tak, a toť vše...vím, že prudím ale karta, (která sice před třemi roky) stála 7.500,- se mi nechce vyhodit do koše...
Úplně původně jsem začal řešit problémy s SB, když mi přestal v těch programech od Creative fungovat Equalizér...provedl jsem upgrade nekterých součástí toho SW a myslím, že i driver byl upgradován...poté jsem měl problém s nějakým trojánkem a to jsme tady vyřešili. Mezitím jsme přišli i na to, že jsem měl vadné RAM, ty jsem vyndal a PC běží úplně v pohodě! To jsem mezitím ale celou kartu vyjmul a odinstaloval. Potom jsem si říkal, že tomu dám ještě jednu šanci, provedl jsem instalaci HW i SW, vše jsem postupně konzultoval i s podporou od Creative.
Co se týče těch SCSI řadičů, kde jsou ty vykřičníky, když je odinstaluji, tak mi přece budou chybět, aktualizovat nejdou. Dal bych jsem screen z obrazovky, ale nepřišel jsem na to jak.
Ale jak jsem psal výše:
---ve správci zařízení mám žluto-černé vykřičníky pod položkou "Řadiče SCSI a RAID" a to přesně na položce "Hostitelský řadič SCSI nebo RAID" a hned podtím "Neznámé zařízení"---
Tak, a toť vše...vím, že prudím ale karta, (která sice před třemi roky) stála 7.500,- se mi nechce vyhodit do koše...
Zpět na “Problémy s hardwarem”