Vypínání PC při zapojení HD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

midz
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Vypínání PC při zapojení HD

Příspěvekod midz » 04 pro 2008 00:13

Zdravím, mám takový malý problém. Kdyžtak bych sem napsal přesnou specifikaci počítače, ale nejsem si jist jestli bude potřeba, ale teď k věci:

Dovezl jsem si z práce počítač, který dřív sloužil v sázkové kanceláři, tudíž na něm nebyly administrátorská práva a podobné věci. Dokonce byly u hardisku zalepené kabely, aby nešly odpojit od zdroje a desky. Jenže s trochou šikovnosti se mi to podařilo odpojit (nepoškozeně) a zkusil jsem tam zapojit další dva disky. Jenže po zapnutí počítače se na chvilku roztočí větráky, cvakne ve zdroji (nejspíš) a vypne se. Podle pročtení několika vláken jsem se dozvěděl, že by to mohl být slabý zdroj a neutáhne všechny disky, JENŽE.. po odpojení těch nových disků a nechání zapojeného toho co tam byl, to dělá ten samý problém, tudíž se počítač vypíná. Ale když odpojíte všechny disky, počítač bez problému naběhne. Tak se ptám, je možné že jsem někde porušil nějkou ochranu, která teď zařídila to, že není možné ke zdroji nic připojit, nebo jsem jen nějak poškodil zdroj že neni schopný vytvořit dost proudu ani pro jeden disk? Předem díky za všechny názory!

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Vypínání PC při zapojení HD

Příspěvekod El Diablo » 04 pro 2008 00:18

Zkus jiný zdroj a uvidíš.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

midz
nováček
Stav:

Příspěvekod midz » 04 pro 2008 00:23

Dobře, zítra vyzkouším. Akorát bych se ještě rád ujistil, nejsem si totiž jist jestli zdroj z druhého počítače co tu mám bude dostatečne výkoný. Pokud by nebyl, nemůže se tomu nic stát? Resp. nic horšího než to dělá teď? Děkuji za odpověď.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 04 pro 2008 00:32

Předpokládám že ten "sázkařský PC" bude nějaká kancelářská "plečka" tam by mělo stačit tak 250-300W záleží co tam je za HW...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

midz
nováček
Stav:

Příspěvekod midz » 04 pro 2008 00:46

Je to nějakej 64bitovej Athlon. Přesnou specifikaci nevím, ale zítra dopním. Díky

guest

Příspěvekod guest » 04 pro 2008 09:06

Určitě to není otázka nějakých ochran apod. Spíš bych tipoval na špatné zapojení, otázkou také je, proč ho ta sázková kancelář vyřadila. Nejlepší by bylo vše odpojit a znova zapojit. HDD na jednu kšandu jako Master a mechaniku jako Slave. Teprve až se to rozchodí bych "koumal" co dál, ale jak už psal El Diablo, bude to nějaká plečka, tedy jen na kancl práce a brouzdání po webu.

midz
nováček
Stav:

Příspěvekod midz » 04 pro 2008 15:07

Ta pobočka ho nevyřadila, akorát se zavřela.. A jak jsem psal, sice to není nějakej nadupanej komp, ale plečka to rozhodně není. Já jen nemůžu přijít na to, jaktože to fungovalo, po připojení a později odpojení nových disků (tudíž zapojení stejně jako to bylo předtim) už to nejede. Rozjede se to až když odpojim vše. Jinak u toho neni připojeno momentálně nic, ani disketovka, ani mechanika, pouze ten jeden disk.. stále se vypíná.

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 04 pro 2008 16:29

odešel zdroj, i kdyby jsi špatně zapojil jumperu u hdd tak by to alespoň hučelo. Dej tam jiný a pojede to.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zapojení ústředny EZS Příloha(y)
    od maathes » 18 lis 2024 13:39 » v Vše ostatní (Off topic)
    1
    4308
    od HappyMental Zobrazit poslední příspěvek
    05 pro 2024 11:14
  • Kabely od Cablemod koupe/zapojeni
    od Lister99 » 01 srp 2024 14:57 » v Vše ostatní (hw)
    6
    4898
    od Lister99 Zobrazit poslední příspěvek
    02 srp 2024 13:56
  • Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
    od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2110
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 13:53
  • Náhodné vypínání PC Příloha(y)
    od VojtouNerCZ » 17 led 2025 15:34 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    2726
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 15:31
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » 18 lis 2024 16:19 » v Problémy s hardwarem
    9
    4725
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 lis 2024 07:58

Zpět na “Problémy s hardwarem”