PC nestartuje a nefunguje opticka mechanika

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Rony.cz
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

PC nestartuje a nefunguje opticka mechanika

Příspěvekod Rony.cz » 06 pro 2008 09:36

U stolního PC FS Scaleo P v záruce (zapečetěn) s MS XP-MCE a TV kartou mi naráz přestala fungovat optická mechanika DVD, ale jinak vše fungovalo. Proto jsem jej předal doporučené firmě pro záruční opravy - Kapsch v Praze 3 Mezi hřbitovy, ale byl mi zpět doručen po 17 dnech s rozviklanou skříní bez šroubků a opět s nefunkční mechanikou, s poznámkou o potřebě přeinstalace systému. Po dvou ověřovacích startech jsem zjistil opět nefunkční mechaniku a potřetí už PC ani nenastartoval; obsah HDD není běžně přístupný, toto odesílám v nouzovém režimu. Nemám již k záruční firmě Kapsch důvěru. Co mi doporučujete ?
Windows XP Media Center Edition SP2, ATI Radeon X1550 512 MB, Intel Pentium D820 2,8Ghz Dual Core, 1024 MB RAM.

Reklama
guest

Re: PC nestartuje a nefunguje opticka mechanika

Příspěvekod guest » 06 pro 2008 10:03

Tady je každá rada drahá. Jak ho máš dlouho, můžeš odstoupit od smlouvy? Bohužel ti nezbyde asi nic jiného, než znova reklamovat. Druhá možnost je oželet tu mechaniku (cca 500,-), koupit novou a to PC rozchodit, pokud to ti umělci úplně neodpravili.
P.S. Ale začít bys měl tou novou instalací a zkusit najít jinou firmu.

Rony.cz
nováček
Stav:

Příspěvekod Rony.cz » 08 pro 2008 21:51

Děkuji za odpověď. Kapsch-servis mi mailuje, že mi pošle šroubky a že SW do záruky nepatří, že nová mechanika byla v PC přezkoušena a fungovala. Bohužel, mám svědka, že tomu tak nemohlo být, nadále PC hlásí u mechaniky kód 41 a systém ji nemůže objevit; proto ji nemohu k přeinstalaci použít. Aspoň se snažím stáhnout své písemnosti z HDD jinam přes flashdisk a pak to asi smluvím s jinou opravnou. Záruka trvá od 16.1. 2007, končí tedy koncem ledna 2009. Na místě servisu Kapsch - Praha bych se styděl a usiloval o nápravu. Kapsch tedy nikomu nedoporučuji, jsou nespolehliví a oznámím to výrobci Fujitsu-Siemens, jsem na jejich odpověď zvědav.
Windows XP Media Center Edition SP2, ATI Radeon X1550 512 MB, Intel Pentium D820 2,8Ghz Dual Core, 1024 MB RAM.

guest

Příspěvekod guest » 08 pro 2008 23:33

No nevím jestli máš tu bednu zaplombovanou, možná by pomohlo tu mechaniku odpojit a nejprve rozchodit systém bez ní, ale to znamená koupit anebo si půjčit jinou a tedy funkční. Co se týká té firmy, není co dodat, prostě jsi měl smůlu. Už jsem o tom zde kdysi psal - dnes ta PC staví opravdu kdekdo a ne vždy je to jak má být.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod d1amond » 09 pro 2008 08:49

Blue Spirit píše:No nevím jestli máš tu bednu zaplombovanou, možná by pomohlo tu mechaniku odpojit a nejprve rozchodit systém bez ní, ale to znamená koupit anebo si půjčit jinou a tedy funkční. Co se týká té firmy, není co dodat, prostě jsi měl smůlu. Už jsem o tom zde kdysi psal - dnes ta PC staví opravdu kdekdo a ne vždy je to jak má být.

Postavit PC, to dělá opravdu kdekdo (je to jak lego), ale dobrý servis abys pohledal...Pak to takhle dopadá, hurá do velkých společností:)
Spíš bych radil, znova to tam donést a na místě si nechat předvést funkčnost. Třeba to bude problém jinde než v mechanice a pak to bude stát akorát peníze. Pokud by Ti nevadilo, že přijdeš o záruku, tak se poptej nějakého kamaráda, co se v tom vyzná, ať Ti na to koukne. Může to být banalita, ale taky nemusí...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc nestartuje
    od SectooR » 20 čer 2024 10:54 » v Problémy s hardwarem
    1
    1631
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    20 čer 2024 11:20
  • Externi dvd mechanika
    od shockwave » 25 srp 2024 15:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2228
    od shockwave Zobrazit poslední příspěvek
    01 zář 2024 09:51
  • Nefunguje nová PC
    od adoyss » 16 led 2025 05:06 » v Problémy s hardwarem
    7
    3481
    od martanius Zobrazit poslední příspěvek
    17 led 2025 02:29
  • T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
    od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem
    3
    3209
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 16:00
  • Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
    od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem
    1
    1672
    od frisby Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 10:46

Zpět na “Problémy s hardwarem”