Dobrý den,
může mi někdo poradit jak zpomalit procesor, nebo tak něco, u notebooku?
Když hraju nějaké starší hry (worms armageddon, fallout) tak procesor valí na 100%
a je mi jasné že to není potřeba u tak satrých her.
Mám notebook s procesorem 1,7 GHz AMD Sempron (největší šrot, já vim..)
předem díky
CPU jede na 100%
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: CPU jede na 100%
a nemáš na pozadí windows zapnutou nějakou aplikaci? třeba právě na testování procesoru??
vim, že je to asi kravina, ale já jsem měl jeden čas takhle zapnutej Prime95. vždy po startu windows se mi automaticky zapnul. pak jsem se jednou koukal do správce úloh a tam vytížení procesoru 100%
vim, že je to asi kravina, ale já jsem měl jeden čas takhle zapnutej Prime95. vždy po startu windows se mi automaticky zapnul. pak jsem se jednou koukal do správce úloh a tam vytížení procesoru 100%

ASUS M2NPV-VM (GeForce 6150) - AMD Sempron 3000+, Kingston 2x1GB DDR2
Samsung SyncMaster B2240W
Lenovo ThinkPad Edge 14
Samsung SyncMaster B2240W
Lenovo ThinkPad Edge 14
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
ne, tím to není, normálně je všechno v pohodě, ale jak zapnu hru tak už větrák nabírá otáčky a za chvíli můžu na notebooku smažit vajíčka..
Doporučuju před spuštěním hry zapnout process explorer a nechat ho běžet na pozadí, spustit hru a poté se podívat do process exploreru, co způsobovalo vytížení procesoru.
Pokud za to může ta hra, zkusil bych snížit rychlost procesoru v nějakém základním programu, který jsi dostal s notebookem pro řízení spotřeby - většinou totiž tyhle programy dokážou regulovat i rychlost procesoru.
Pokud za to může ta hra, zkusil bych snížit rychlost procesoru v nějakém základním programu, který jsi dostal s notebookem pro řízení spotřeby - většinou totiž tyhle programy dokážou regulovat i rychlost procesoru.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Díky za odpovědi, ale zeptám se jinak - existuje nějaký, nejlépe freeware, program na snížení spotřeby procesoru?
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Spotřebu lze snížit jenom snížením napětí/taktu tzv. ho podtaktovat ,ale to už musí umět BIOS. 

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hyperx cloud stinger 2 core na pc. Jede jen jedno 1 jack