Zdravim,
píšu za kamaráda, kterýmu jsem slíbil pomoc s řešením problému s PC. Před pár dny se mu najednou začalo často restartovat. Třeba zapne PC a ještě než začne nabíhat systém, PC se restartuje. Takhle třeba pětkrát dokola. Jindy PC v pořádku naběhne a restartuje se po několika minutách. A jindy běží v pohodě několik hodin, dokud ho sám nevypne. Žádný nový HW nepřidával, pokud vím tak ani neinstaloval žádný SW (i když tam bych problém stejně nehledal, když se to restartuje ještě před nabíháním systému). Prostě to zničeho nic začalo takhle zlobit.
Zatím jsem mu radil aby zkontroloval větráky, na zdroji i procesoru prý běží v pohodě. Poblém by mohl být v grafice - tam prý má jen pasivní větrák a když ho zkoušel, tak na něm neudržel prst, jak vařil. Napadlo mě že by to mohlo být přehřívající se grafikou, ale to bych pochopil kdyby se PC restartoval po nějakym čase práce, ale když se to restartuje i "za studena", tak nevim...
Bohužel neznam přesnou konfiguraci, tu můžu kdyžtak zjistit. Nevíte někdo kde by mohl být problém? Případně co zkusit vyměnit jako první? Díky za odpovědi...
Problémy s restartem PC
- Zdena.Sladky
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problémy s restartem PC
Ahoj,
problém může způsobovat v podstatě cokoli... jak píšeš ty, může to být grafická karta nebo paměti, či odcházející procesor, popř. závada na základní desce nebo i vadný zdroj (stalo se mi). Pro začátek zkus zkontrolovat operační paměti programem MemTest, a pokud máš možnost, vyzkoušej jinou grafickou kartu. U pasivních karet je velmi důležité DOBŘE odvětrávat PC skříň. Dobré je mít jeden 12cm ventilátor vepředu (vhánění vzduchu) a jeden vzadu (odvod vzduchu).
problém může způsobovat v podstatě cokoli... jak píšeš ty, může to být grafická karta nebo paměti, či odcházející procesor, popř. závada na základní desce nebo i vadný zdroj (stalo se mi). Pro začátek zkus zkontrolovat operační paměti programem MemTest, a pokud máš možnost, vyzkoušej jinou grafickou kartu. U pasivních karet je velmi důležité DOBŘE odvětrávat PC skříň. Dobré je mít jeden 12cm ventilátor vepředu (vhánění vzduchu) a jeden vzadu (odvod vzduchu).
AMD Athlon X2 6000+ 3.0GHz, chladič Thermaltake BigTyp VP, 3GB DDRII 667 Corsair (2x512MB, 2x1GB), deska Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570sli, gr. karta Asus 9800GTX+ 512MB, 3xHDD WD(250GB+200GB+1000GB), case Thermaltake Swing VB6000BWS, zdroj Corsair VX550W, 24" LCD Samsung T240HD
Re: Problémy s restartem PC
S vetranim skrine to bude slozitejsi, dat nekam dopredu vetrak nejde, neni kam. Nebo jen nechapu? :) Myslel sem ale ze by moh zkusit, pokud by to teda bylo grafikou, na ten pasivni vetrak pridelat jeste aktivni, jen nevim jestli to pujde. Kazdopadne ten memtest zkusime a uvidime. Muzu mu na vyzkouseni pujcit moji grafiku, to neni problem, ale i kdyz mu ji pujcim a treba behem hodiny nebo dvou nedojde k restartu, tak to nemusi znamenat, ze byl problem v grafice, a pujcit mu ji na nekolik dni nemuzu :) No uvidime, nejak to vyzkousime, zatim diky za odpoved.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 2942
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2024 10:53
-
- 8
- 6305
-
od Qinter
28 črc 2024 12:26
-
- 0
- 1862
-
od andrej71
26 bře 2025 22:07
-
- 0
- 1847
-
od walderan
25 úno 2025 11:41
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5041
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”