Restart Pc a modrá smrt

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

m.tany
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Restart Pc a modrá smrt

Příspěvekod m.tany » 28 úno 2009 11:05

Dobrý den.Můj problém je v tom že mi tak jednou za dva dny při zapnutí počítače ještě než začne bootovat windows problikne asi na půl vteřinky modrá smrt a restartuje se počítač.Takže mi poradili v Alfě že to může být harddisky.Ty jsou v pořádku.Dneska se mi stalo 3x že se mi restartoval počítač při kopírování z dvd do pc.Bylo to po zahájení kopírování nebo při průběhu nebo restart po ukončení kopírování.Ono se mi to už stalo i párkrát předtím,ale já kopíruju z dvd do pc jednou za 2 měsíce takže jsem tomu nevěnoval pozornost.Další rada byla flashnout bios což mi pořešil kamarád přes MSI ONLINE.Už jsem se radoval že to pomohlo až do dneška(týden po flashnutí).Padá mi to když hraju hru...nejvíce když kopíruju z dvd na hdd...a nebo když si pustím hudbu v Bs player+ net +otevřu pár oken a kopíruju mezi hdd.Abych nezapoměl ..přidal jsem i chlazení na chipset a nic.A zkoušel jsem i vyměnit ramky(zapnout pc pouze s 512 mb a poté jen s 1 gb ram.Tohleto mi to ukazuje když mi to spadne při hraní a nebo jak jsem psal když toho mám více zaplého.
http://ukazto.com/?img=2546158,DSC00014.jpg
(není to můj screen..jen pro ukázku...český text je stejný)
Taky se mi ukazujou oba dva Hdd dole v liště pod ikonkou přidat a odebrat Hardware..
Poradili mi taky abych si udělal MemTest...ale: staženo Iso..vypáleno v neru jako Bootovací dvd..restart pc...a po naběhnutí mnoha řádků mi to napíše:
(DR-DOS) A:\
a nevím co zadat
Prosím o rady.Děkuji Michal

Tady má sestava:
Amd Athlon 5200+
MSI k9N4 Ultra
Geforce 9800GTX+
1,5 GB ram Kingstone 667
LC power 550W
XP SP3

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Restart Pc a modrá smrt

Příspěvekod zao » 28 úno 2009 11:22

no tak ono vcelku nejde o ten text ale o tu chybu co to tam vypisuje takže ju opiš jo a musíš si vynout automatickej restart a to je u vist: start-pavoklik na počítač-vlastnosti-na boku-upřesnit nastavení systému-záložka upřesnit-spuštění a zotavení systému nastavení-a odškrtnou automaticky restartovat v xp je to podobně start-tento počítač-vlastnosti a dál si to nepamatuju ale někde to tam je

//edit ajao už to vidím máš xp takže to tam musíš najít
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

bluu
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod bluu » 28 úno 2009 11:29

mě tenhle problém vyřešila triviálnost - stáhl jsem si service pack 3 - ale můj problém se týkal modré obrazovky při spušťení filmu, možná že máš něco s cd romkou nebo kabelama, ten kód co je dole na modré obrazovce opíšeš do vyhledávace někde na stánkách microsoft a vyjede ti na to odpověď

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 28 úno 2009 11:40

Otestuj disky utilitou od výrobce, RAM memtestem použij Ultimate Boot CD
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

m.tany
nováček
Stav:

Příspěvekod m.tany » 07 bře 2009 20:56

Takže jsem zkoušel : Zdroj-měněn,CPU-měněn,TEST HDD---HD TUNE A DALŠI PROGRAMY--OK a projel ramky v GoldMemory a jsou ok ale problém zůstává(test trval 5 hodin a 46 minut).
Dále jsem si všiml jedné věty která se mi ukazuje jen po restartu Pc díky popisovanému problému a to před bootováním Windows::

A HYPER TRANSPORT SYNC FLOOD ERROR OCURRED ON LAST BOOT

prosím help...už fakt nevím...děkuji...

Michal

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 08 bře 2009 01:04

Jak se zdá tato chyba je dost typická právě pro tvoji základní desku, jak jsem se dočetl na netu. Někteří tvrdí, že pomohla aktualizace BIOSU. Také to může být nějaké chybné nastavení v BIOSu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

m.tany
nováček
Stav:

Příspěvekod m.tany » 08 bře 2009 10:11

Bios flashnutý je...a v Biosu nic jako hypertransport nebo HT atd. není takže netuším co by mohlo dělat tenhle problém

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
    od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem
    5
    2232
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 21:29
  • Modrá smrt - nový pc
    od Arnold91 » 26 říj 2024 14:52 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    5
    4254
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    27 říj 2024 10:25
  • (KB5046714) opakovaný restart bez výsledku
    od sasshrek » 05 pro 2024 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2323
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:11
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4386
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37
  • 2 grafické karty dohromady Sapphire Radeon RX 580 NITRO+ 8GB GDDR5 11265-21-20G (Modrá)
    od shadow master sniper » 30 čer 2024 12:06 » v Hry
    1
    4313
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 čer 2024 12:38

Zpět na “Problémy s hardwarem”