Stale zamrzne PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

individum
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Stale zamrzne PC

Příspěvekod individum » 16 bře 2009 23:02

chi chi chi.. Nepolemizuj a zkus to zapojit. :lol: :bomb: :bomb: BUM :bomb: :bomb:

Je jedno zda je Galvanicky oddělený. Představ si to třeba na vinutém transformátoru...
Vezmeš dva transformátory... Připojíš primár trafa na NULU a každé trafo na jinou fázi... na výstupu trafa máš vždy požadované napětí.. Ale mezi sebou mají rozdíl mnohem větší (napětí mezi fázemi) ! ! !Pozor na to
Problém je v tom, že nula je nula, zem je zem.... První zdroj, Stejnosměrný výstup má napětí vůči minus polu,potažmo nule +5V a +12V. Pakliže vezmu druhý zdroj připojený na jinou fázi bude mít jeho stejnosměrný výstup samozřejmě také proti minus polu +5 a +12V... Ale mezi výstupy +5V a +12V mezi prvním a druhým zdrojem se projeví právě onen neštastný rozdíl potenciálu mezi dvěmi fázemi... (přes datové zběrnice).... Rozhodně je lepší to tak jako tak nepokoušet a donést si tu rozdvojku a strčit je do jedné díry ve zdi :smile:

Jinak jak jsem řekl. Je to samozřejmě nouzovka na testování (viz topic. )

Reklama
Quadman
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Quadman » 17 bře 2009 19:06

Ok, a uz len takato vec. Co mi najviac odobera zo zdroja? Vadi ked tam mam 8 chladicov vratane jedneho pasivneho na grafike?

demigod
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod demigod » 08 zář 2009 18:29

Mám podobný dotaz. Koupil jsem od kamaráda sestavu Athlon x64 dual core 4000+, desku MSI K9N NeoV2, 80 GB disk, 2 GB RAM DDR2 DVD vypalovačku a grafiku Ati Radeon X1650Pro 512MB, to vše napájí zdroj P4 350 W (značku nevím). V této sestavě mi to chodí bez problémů. Mám možnost si od kamaráda koupit Asus GF 8800GT HTDP 512MB. Karta má přídavné napájení, které se musí zapojit, jinak deska píská jako alarm. Když jsem desku zapojil a nainstaloval ovladače, tak mi XPéčka dvakrát hodila "modrou smrt" a pak už jenom nějaký Fatal error. Je možné, že tuto grafiku nemůže utáhnout zdroj? Nebo je problém někde jinde? Když jsem zpátky vrátil Radeona, tak vše chodilo opět bez problémů. Můžete mi poradit zdroj, který by ji utáhl? Nechci investovat zbytečně moc peněz :?

cc.cb
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod cc.cb » 08 zář 2009 19:43

individum píše:chi chi chi.. Nepolemizuj a zkus to zapojit. :lol: :bomb: :bomb: BUM :bomb: :bomb:

Je jedno zda je Galvanicky oddělený. Představ si to třeba na vinutém transformátoru...
Vezmeš dva transformátory... Připojíš primár trafa na NULU a každé trafo na jinou fázi... na výstupu trafa máš vždy požadované napětí.. Ale mezi sebou mají rozdíl mnohem větší (napětí mezi fázemi) ! ! !Pozor na to
Problém je v tom, že nula je nula, zem je zem.... První zdroj, Stejnosměrný výstup má napětí vůči minus polu,potažmo nule +5V a +12V. Pakliže vezmu druhý zdroj připojený na jinou fázi bude mít jeho stejnosměrný výstup samozřejmě také proti minus polu +5 a +12V... Ale mezi výstupy +5V a +12V mezi prvním a druhým zdrojem se projeví právě onen neštastný rozdíl potenciálu mezi dvěmi fázemi... (přes datové zběrnice).... Rozhodně je lepší to tak jako tak nepokoušet a donést si tu rozdvojku a strčit je do jedné díry ve zdi :smile:

Jinak jak jsem řekl. Je to samozřejmě nouzovka na testování (viz topic. )

Též bych si dovolil polemizovat. Žádné dva zdroje nedávají stejná napěti ať jsou nebo nejsou na stejné fázi. Proto se při paralelním zapojení zdrojů dávají na výstup oddělovací diody. Toho se využívá právě k zabezpečenému napájení. Když vypadne jedna fáze, stále je zařízení napájeno z druhé. Není to však tak prosté je tam ještě obvod aby se zdroje navzájem nepřetlačovaly. Nebo se místo 2 zdrojů použije UPS.

Zpět na “Problémy s hardwarem”