problém s dvd-rom Vyřešeno
problém s dvd-rom
Zdravím mám problém s dvd-rom,po najetí win,jí v pc mám,ale po nějaké době se mi vytratí,restartuji podívám se do biosu,kde jí vidím,ale po najetí win,jí v pc nemám.Někdy jí nemám ani v biosu.Pomůže mě,když otevřu bednu a vytáhnu s dvd-rom kabel a znovu ho zastrčím,pak se mi v pc objeví(ale není to pravidlo),ale po dalším startu jí tam opět nemám.Díval jsem se na ovladače,a ty mám aktuální a správně nainstalované.Napadlo mě stáhnout si nové ovladače zakl.desky,ale nějak se na stránkách msi nemohu z orientovat co přesně mám stáhnout.Jestli by mě někdo sem mohl dát odkaz co mám přesně stáhnout.Dvd-rom mám lg l55,deska je msi K9NEO verze 1.0,win vista 32.Popřípadě jiné varianty čím by to mohlo být.Jo a ten dvd rom mi v pohodě valila cca 2 roky,začalo to dělat tak před měsícem.
Re: problém s dvd-rom
nikdo nic?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Tak jsem to tam nainstaloval a nepomohlo to,teď jsem si všiml,že to bylo pro win XP.Nemůže být už ta mechanika špatná nemám raději koupit novou?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kruci! Přehlídnul sem že máš Visty... http://www.nvidia.com/object/nforce_vista_15.26.html
Zkus tu mechaniku v jiném PC, také zkontroluj v jakém stavu jsou napájecí kontakty.
Zkus tu mechaniku v jiném PC, také zkontroluj v jakém stavu jsou napájecí kontakty.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Tak bohužel,ani ten program mi nepomohl,kontakty jsou čisté,ještě ji tedy zkusím v jiném pc.Zatím moc děkuji
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Může to také dělat vadný jeden z kabelů k mechanice DVD (zkusit vyměnit), nebo špatný kontakt kabelu u mechaniky, nebo na základní desce, či zdroji. Je to mechanika SATA, nebo IDE/ATA?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: problém s dvd-rom Vyřešeno
Jsem si vzpomněl,že mám ještě ve skříni starou cd-romku,tak jsem jí zapojil a bez problémů jí vidím,takže problém je zřejmě vyřešen.Děkuji za pomoc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4180
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06