http://up.sieder.cz/help-pc.JPG
Ako spojit oddiely HDD Vyřešeno
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Ako spojit oddiely HDD
Největší problém spočívá v tom, že máš první oddíl jako logický disk v rozšířené oblasti.
Takhle budeš potřebovat nějaký program, který ti tu rozšířenou oblast zaživa zmenší na velikost stávajícího disku System D:.
O co se ta oblast zmenší, o to naroste nepřiřazené místo, takže se vlastně nebude nic spojovat.
Teď jen ten program – samozřejmě PartitionMagic, případně ParagonPartitionManager.
Tyhle všechny programy případně najdeš na Hiren's Boot CD.
Konečně dost možná, že by to zvládla i nějaká live distribuce Linuxu, ale bylo by dobré si déčko před takovou operací zazálohovat.
Takhle budeš potřebovat nějaký program, který ti tu rozšířenou oblast zaživa zmenší na velikost stávajícího disku System D:.
O co se ta oblast zmenší, o to naroste nepřiřazené místo, takže se vlastně nebude nic spojovat.
Teď jen ten program – samozřejmě PartitionMagic, případně ParagonPartitionManager.
Tyhle všechny programy případně najdeš na Hiren's Boot CD.
Konečně dost možná, že by to zvládla i nějaká live distribuce Linuxu, ale bylo by dobré si déčko před takovou operací zazálohovat.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ok ...treba zalohovat aj pred pouzitim uvedenych programov ?
//Předchozí příspěvky cituj jen v důvodných případech, a to ještě klíčovou část, na kterou reaguješ.
// Tady nebyl pro citaci sebemenší důvod, proto jsem ji smazal.
// Na běžné odpovědi stačí tlačítko ODPOVĚDĚT,
// případně můžeš na prvním řádku uvést jméno toho, na koho reaguješ, bylo-li více přispěvatelů.
// Myloš
//Předchozí příspěvky cituj jen v důvodných případech, a to ještě klíčovou část, na kterou reaguješ.
// Tady nebyl pro citaci sebemenší důvod, proto jsem ji smazal.
// Na běžné odpovědi stačí tlačítko ODPOVĚDĚT,
// případně můžeš na prvním řádku uvést jméno toho, na koho reaguješ, bylo-li více přispěvatelů.
// Myloš
Máš-li tam důležitá data, nic zálohou nepokazíš.
Je ale pravda, že já jsem nikdy nezálohoval a nikdy o žádná data nepřišel; jen jednou málem – to když mi celý proces připadal dlouhý – pořád černá obrazovka po restartu a já ztratil trpělivost a restartoval natvrdo. To jsem tenkrát málem přišel o víc jak 200 giga dat.
Je ale pravda, že já jsem nikdy nezálohoval a nikdy o žádná data nepřišel; jen jednou málem – to když mi celý proces připadal dlouhý – pořád černá obrazovka po restartu a já ztratil trpělivost a restartoval natvrdo. To jsem tenkrát málem přišel o víc jak 200 giga dat.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
mam Partition magic 8.0 CZ ale neviem ako to urobit ... neviete niekto ako to mam urobit?
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tam dáš sloučit oddíly. 

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- jeronym.skocdolabe
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já si připadám jako úplnej blb a stydim se, ale tu stránku semTyhle všechny programy případně najdeš na Hiren's Boot CD.
projel snad stokrát odshora dolu a zpátky ve firefoxu i v exploreru a nevím jak to z té stránky stáhnout. Fakt se stydim

Předpokládám že to je něco jako ultimate boot cd.
INTEL CORE DUO E2180 2 Ghz, 2x2 GB RAM A-DATA extreme Vitesta 800 mhz, ATI RADEON HD 2600 PRO 512 MB DDR2, SEAGATE BARACUDA 320 GB+WESTERN DIGITAL 300 GB EXTERNAL HDD, MSI P35 NEO2 mainboard, ZDROJ ENERMAX MODU82+ 525 W CROSSFIRE X
Stáhni si LiveCD GParted
http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=271779
http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=271779
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Da sa ten oddiel aj nejako oddelit? myslim osamostatnit a naformatovat ako novy...
Dá – některým z výše uvedených programů původní oddíl zmenšíš a na zbylém místě pak vytvoříš oddíl nový, který naformátuješ.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Ako spojit oddiely HDD Vyřešeno
dakujem vsetkym... uz to mam :)
Zpět na “Problémy s hardwarem”