opakované x sekundové zasekávání pc

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

hoeg007
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

opakované x sekundové zasekávání pc

Příspěvekod hoeg007 » 30 dub 2009 08:30

zdravím. mám problém se zasekáváním pc. po nějakém čase od startu pc se mi stává, že se celý stroj na dvě až tři vteřiny zasekne a pak jede v klidu dál na další tři sekundy a pak se zase sekne. toto se donekonečna opakuje. pomůže jen restart. někdy i vícenásobný. v situacích, kdy na něm můžu normálně pracovat nejde vidět externí hdd.
moje sestava
mb : asus p5n e - sli
cpu : core 2 duo e8200 (netaktované)
vga : msi 8800 gt (nejnovější ovladače)
hdd : 1x 74gb velociroptor a 5 dalších disků (kapacita od 320 do 640 gb) + jeden externí
ram : geil dimm black dragon 2 x 2gb 800 mhz (memtest ok)
psu : enermax liberty dxx 500w
a nějakých 6 větráčků

teploty v klidu : cpu 37, hdd 35 - 42, vga 45
teploty v zátěži : cpu 55, hdd 43 - 45, vga 60

mám podezření na slabý zdroj, ale než utratím 4-5tisíc za slušný výkoný zdroj, chci se poradit. bohužel nikdo v mém okolí nemá adekvátní zdroj, který by mi půjčil.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: opakované x sekundové zasekávání pc

Příspěvekod El Diablo » 30 dub 2009 10:58

Zkus si spočítat potřebný výkon zdroje: http://extreme.outervision.com/PSUEngine
Zkontroluj PIO/DMA viz podpis:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

hoeg007
nováček
Stav:

Příspěvekod hoeg007 » 30 dub 2009 14:58

využil jsem stránku a naťukal hodnoty do toho jejich kalkulátoru. vyšlo mi 500w. prý je to bez monitoru a ostatních věciček, které tam mohou být.
když jsem prohlížel pio/dma bylo vše v dma. ale zjistil jsem, že jeden hdd mi jede jako sata1.
opravdu to vypadá na slabý zdroj. 8-(

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 dub 2009 16:23

Zkus některý disk odpojit a uvidíš zda se to zlepší. Prověř disky utilitou od jejich výrobce. Možná některý dělá problémy.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

hoeg007
nováček
Stav:

Příspěvekod hoeg007 » 01 kvě 2009 03:07

odpojil jsem disky jeden podruhém podle rady. vse stejne. odpojil jsem tedy dvd mechaniku z pridavneho sata radice kouwell st-100 a vono pink... uz se to neseka. chvili jsem vytahoval a zase zasunoval jednotlive disky a mechaniku a stridal jsem interni a kouwell radic a vzdy kdyz neco bylo na kouwellu, tak se to seklo. :? . mam jej tam uz tyden a do ted vsechno slo. problemy zacaly dneska. ovladace pro radic jsou nejnovejsi. mimochodem mam winxp sp3 a ve slotech pci mam 4+1 usb hub a pak ten kouwell. vice pci moje deska nema. vyzkousim kouwella na jine desce. a ted jsem zjistil, ze mi ani ten 4+1 usb hub nejede. :dontgetit:

hoeg007
nováček
Stav:

Příspěvekod hoeg007 » 02 kvě 2009 02:42

ted uz nejede ani usb radic. :? . jinak upgradoval jsem bios a reinstaloval wokna. na kratky okamzik tam ta karta byla videt. nekde mezi 6 - 7 restartem pri instalu ovladacu. nevim kterych. coz me privedlo k pci slotum. u tehle zakladni desky byl od zacatku problem s napetim pro ramky. tehdy jsem mel a-data vitesty a bylo to docela o hubu. nevi nekdo, jestli to je mozne i pro pci sloty?

Zpět na “Problémy s hardwarem”