Dobrý den, mám problém - K sestavě AMD Sempron 2600+, 1,61Ghz, 704MB RAM na desce AS Rock K8NF6G-VSTA, 1HDD, zdroj pouze 300W Micase, jsem zakoupil grafárnu Sapphire HD 2600 XT (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50103)
V biosu jsem nastavil primární VGA adaptér na PCI-E, zapojím kabel do grafárny, ta však nijak neraguje. Větrák se sice točí,ale nic se nezobrazuje. Naopak když přepojím kabel zpět na vestavěnou, vše funguje..
budu rád z každou radu:) díky
grafická karta nereaguje..?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: grafická karta nereaguje..?
A nemusíš ji ještě zakázat? nebo stačí pouze to, že tu novou nastavíš jako primární?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
to už jsem zkoušel a nepomohlo to. Navíc nedávno jsem zapojoval jinou grafickou kartu, taky do PCI-E a nemusel sem zakazovat nic, jen přenastavit tu primární a vše nakrásnou fungovalo. Mám podezření možná na slabej zdroj, je to možný?
Je to dost možné, ale nedokáži odhadnout kolik tvá sestava spotřebovává proudu...ale pokud máš doma nějaký silnější zdroj, tak bych neváhal a vyzkoušel jej 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
to bych taky neváhal, ale nemám:) už na jeden čekám od kamaráda, tak pak napíšu jak to dopadlo. Má někdo ještě nějakej jinej nápad než zdroj?
Vůbec nevím, hádám..co třeba ještě ovladače staré integrované grafiky? co jsem teďka se díval, tak se doporučuje ovladač odinstalovat, zakázat v Biosu a povolit novou grafiku..ale to je asi blbost
bud slabej zdroj, nebo spatna grafarna :) (tzv. = reklamace xD )
nebo me napada jedine spatne dana karta do slotu coz asi ne
nebo me napada jedine spatne dana karta do slotu coz asi ne
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Aha, takže: zmiňovanou kartu jsem zkoušel do počítače B, kde taktéž nefungovala, zatímco karta z počítače B v počítači A jela naprosto v pořádku. Takže nejspíše špatná karta...Vzhledem k tomu, že ji mám z druhé ruky to není nic neobvyklého:)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4170
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11